Adéu a St. James Park

Xavier Mars - 11/11/2011, 13:04

El mític estadi de St.James Park canvia de nom

Després de cent dinou anys d'història, 148 gols d'Alan Shearer, de 41 gols en una sola temporada d'Andy Cole, quatre lligues angleses (que no Premiers), 6 copes i uns malaurats descensos, l'estadi de St. James Park, casa del Newcastle United des de la seva fundació, ha substituit el seu nom pel de "Sports Direct Arena". La decisió presa per l'amo de l'entitat urraca, Mike Ashley, no ha estat ben rebuda pels aficionats de l'equip, que després d'un inici de temporada esperançador veuen com aquesta notícia enfosqueix aquest moment d'alegria.

La raó pel canvi de nom, és estrictament monetària. Tot i que aquest nom no aportarà al club beneficis pel moment, doncs és el nom d'una de les companyies de la qual és propietari, Mike Ahsley, el que es vol demostrar, és que el nom del camp pot ser canviat pel de qualsevol patrocinador que estigui interessat.

Aquesta maniobra de marketing, que encara caldrà veure si funciona, pot representar al club uns ingressos per temporada d'aproximadament 12 milions d'euros, preu en el que han fixat el nom de l'estadi. Per tant i tal i com ha declarat el director de mercat del club, Derek Llambias, aquesta és "una formula de ingressos adicional molt important".

Així doncs ens haurem de començar a fer amb la idea de que un dels camps més històrics del planeta futbol, canvií el seu nom cada cert temps, tot i que en la memòria dels aficionats del futbol, el nom de St. James Park mai s'oblidarà.

Comparteix i comenta

En portada