Zagreb i Gdynia segueixen orfes de victòria

Roger Mateu - 11/11/2011, 03:13

Nits de dimecres i de dijous plena de 'buzzer beaters' frustrats i de partits d'infart. Només l'Asseco Prokom i el KK Zagreb no coneixen la victòria en una Eurolliga que s'ajusta cada cop més amb l''efecte locaut'. La quarta setmana de competició ens deixa, per exemple, la victòria del Partizan sobre el Madrid o la meravellosa batalla de Barça i Siena damunt del parquet del Palau. Nicholas Batum segueix encapçalant la llista de jugador més ben valorat de la competició amb el 35 d'aquesta nit. Akin Akingbala -26 punts-, Mirza Teletovic -13 rebots- i Damir Mulaomerovic -10 assistències- han estat els MVP de la quarta jornada de la competició.

Grup A

SLUC Nancy 90, Caja Laboral 85

Acie Law saluda l'afició entregada del Pionir // Agències

Ja no queda cap equip invicte al grup A de l'Eurolliga. L'únic que no coneixia la derrota era el Caja Laboral, que avui s'ha vist superat per l'SLUC Nancy (90-85) al pavelló farncès de Jean Weille. La parella Akingbala-Batum ha estat un malson pels homes de Dusko Ivanovic. Entre tots dos han fet més de la meitat dels punts dels seus, amb 47 punts i un increïble 65 de valoració global. Akin Akingbala ha estat el millor anotador de la jornada -26 punts- i Nicholas Batum segueix al capdavant del rànquing de valoració amb el 35 sembrat aquesta nit. Partidàs dels de sempre: Teletovic -24 punts i 29 de valoració- i San Emeterio -19 punts i 23 de valoració-. Kevin Seraphin segueix lluny del nivell que se li demana tot i els 12 punts d'aquesta nit.

Bennet Cantú 64, Olympiacos 63

Disset anys després de la seva darrera participació a l'Eurolliga, el Pallacanestro Cantú il·lusiona cada dia que passa la seva afició amb un ple de victòries al Pala Desio. La darrera no sense emoció. La víctima, un Olympiacos que no aixeca cap, amb tan sols una sola victòria en 4 partits. A falta de 7.8 segons, Giorgi Shermadini anota el primer dels dos tirs lliures de què disposa. El segon l'escup el cèrcol, el contrari Hynes caça el rebot però és incapaç d'anotar. Final del partit i 64 a 63 pels del Como. Denis Marconato ha estat el millor dels llombards amb 10 punts i un 18 de valoració que ha servit per no esenganxar-se d'un equip del Pireu que segueix tenint massa dependència de Vassilis Spannoulis, que ha acabat amb 23 punts i un 20 de valoració.

Bizkaia Bilbao 70, FB Ulker 73

L'efecte Miribilla no va servir ahir per derrotar un Fenerbache Ulker que ha anat de menys a més en aquesta Eurolliga. Just al contrari dels vascos. Els pupils de Fotis Katsikaris van superar un parcial negatiu de 21 a 26 al primer quart per dominar el marcador durant el gruix del matx. Però en els darrers minuts han pecat la seva inexperiència en favor dels homes de Neven Spahija. A poc per la fi del darrer assalt, el Bilbao es va arribar a situar amb un clar 67 a 59, però un parcial de 0 a 14 va fer que els d'Istanbul arribessin a tres segons pel final amb 70 a 71 al seu favor. Després que Onan anotés els dos tirs lliures de la falta local, Vassileiadis no va tenir temps d'empatar. Finalment, 70 a 73 amb 19 punts del croat Bojan Bogdanovic - FB Ulker- i 15 del grec Kostas Vasiliadis.

El grup A queda, doncs: Caja Laboral 3-1; Bennet Cantú 3-1; SLUC Nancy 2-2; FB Ulker 2-2; Bizkaia Bilbao 1-3; Olympiacos 1-3.

Grup B

Panathinaikos 76, CSKA Moscou 78

Kostas Kaimakoglou ha fet un bon matx // Agències

El CSKA ha culminat una bona remuntada per forçar la pròrroga i acabar emportant-se el partit contra el PAO a l'OAKA. Com no podia ser d'una altra manera, un dels motius de la victòria dels de Kazlauskas ha estat el pivot d'Izhevsk, Andrei Kirilenko. El d'Udmurtia ha aconseguit un 22 de valoració i 9 punts que, juntament amb els 13 de Kristic i els 14 de Siskauskas, han estat claus per endur-se el botí de la primera plaça a Atenes. Amb un tanteig molt baix, els locals han anat al davant durant més de 30 minuts, però la insistència i el saber fer dels russos ha aconseguit empatar el partit i dur-lo al temps extra. A la fi, 76 a 78 pels de Moscou i el lideratge en solitari com a premi d'un partit disputadíssim. Kaimakoglu i Diamantidis han estat dos dels puntals dels verdets de l'OAKA.

Unicaja 99, KK Zagreb CO 85

Molta més feina de la prevista per l'Unicaja contra la ventafocs de la competició, el KK Zagreb. Un sorprent parcial de 19 a 27 al primer quart va obligar l'Unicaja a una reacció incontestable al segon assalt. El resultat, un 30 a 14 genial que va fer que els malaguenys no deixessin ja de dominar l'electrònic fins al 99 a 85 final. Mario Kasun va tenir una actuació molt destacada amb 23 punts i 7 rebots. Bon partit també del veterà Damir Mulaomerovic, que va fer dobles figures amb 13 punts i 10 assistències Per part local, tothom va haver de treballar de valent per endur-se un triomf que es preveia força senzill i que es va enfilar fins a tanteigs molt alts. Earl Rowland va acabar amb un 19 de valoració i 12 punts, però cinc jugadors més dels anadalusos van arribar al doble dígit.

Zalgiris 81, Brose Baskets 70

Estrena amb victòria del nou tècnic del Zalgiris, Aleksandar Trifunovic, sobre el Brose Baskets alemany. Els lituans han gaudit d'una nit gloriosa de l'exjugador de l'NBA, Sony Weems, que quasi tot sol ha acabat amb un Bamberg que només ha tingut en Predrag Suput, una de les seves poques garanties. Weems ha anotat 22 punts contra els 19 de Suput. L'ex del Girona, Casey Jacobsen, no ha tingut gens de protagonisme, amb 4 miserables punts. L'ex del Valladolid, Marcus Slaughter, ha acabat amb 11 punts i 8 rebots, amb un 18 de valoració. Cada cop queda més clar que entre els bàltics i els bavaresos es jugaran la quarta plaça pel Top 16, tot i que segurament el Zalgiris es trobi en un estadi una mica superior.

El grup B es troba d'aquesta manera: CSKA Moscou 4-0; Panathinaikos 3-1; Unicaja 3-1; Brose Baskets 1-3; Zalgiris Kaunas 1-3; KK Zagreb 0-4.

Grup C

Anadolu Efes 72, Maccabi Eelectra 79

Sasha Vujacic ha deixat clar per què juga a l'NBA // Agències

Al Sinan Erdem d'Istanbul, tot i els 21 punts del jugador dels Los Angeles Lakers, Sasha Vujacic, i el 26 de valoració d'Stanko Barac, l'Anadolu Efes no ha pogut evitar la derrota davant d'un Maccabi que es col·loca líder del grup. Jordan Farmar ha tornat a fer de les seves amb un gairebé immillorable 27 de valoració. Inestimable també l'aportació de David Blu -15 punts- i la de 'Baby Shaq' -12 punts. Els israelians sempre han portat la iniciativa, amb avantatge curts però suficients com per assegurar la victòria final.

Belgacom Spirou 76, EA7 Armani 81

Danilo Gallinari ha tret les castanyes del foc a un Olimpia de Milà que, d0haver perdut a l'Spiroudome de Charleroi, s'hagués complicat molt la vida. Tot i començar marcant el territori, els milanesos han perdut la batuta del matx i han anat a remolc d'ençà la fi del primer quart. Però els 17 punts d'un Gallinari, que avui sí que ha près les decisions adequades quan tocava, han aconseguit girar la truita i donar el segon triomf europeu pels tricampions d'Europa. Més enllà de Gallinari, els grecs Bourousis i Fotsis, amb 19 i 11 punts respectivament, també formen part de la narració de la victòria final. L'habitual en cada partit pels belgues, Demond Mallet, ha estat pletòric amb 21 punts, però ha estat massa sol quan més necessitava el recolzament dels companys.

Partizan mt:s 80, Real Madrid 79

Duel disputadíssim al Gdynia Sports Arena // Agències

Naufragi madridista a Belgrad. El Reial Madrid ha patit la seva segona derrota consecutiva en el segon desplaçament consecutiu. Els blancs han fet el tomb a l'electrònic cap al tercer quart, després d'anar perdent durant 25 minuts de joc. Però Nikola Pekovic ha deixat clar el motiu del seu retorn a casa i amb 20 punts i la cobertura espectacular de Milan Macvan -23 de valoració-, han deixat sec un Madrid que fins l'últim segon ha pogut vèncer. Malhauradament pels homes de Pablo Laso, el llançament del menorquí Sergio Llull l'ha escopit el cèrcol del mític Pionir, que ha saltat de joia. L'afecció sèrbia veu que té opcions de colar-se entre els 16 millors tot i que el seu equip hagi quedat enquadrat al 'grup de la mort'. Rudy i Ibaka no han estat gens encertats i només Jaycee Carroll -21 punts- ha donat la cara durant els 40 minuts.

El grup C es troba en aquesta situació: Maccabi Electra 3-1; Real Madrid 2-2; Anadolu Efes 2-2; EA7-Emporio Armani 2-2; Partizan mt:s 2-2; Belgacom Spirou 1-3.

Grup D

U. Olimpija 70, GS Medical Park 79

Partidàs de Furkan Aldemir -28 de valoració i 18 punts- i també de Joshua Shipp -17 punts- que han aconseguit assaltar l'Stozice Arena amb èxit. Després de la pallissa al Mens Sana de Siena la setmana passada, els turcs van voler solventar ràpidament el matx, tot i que fins a lea acaballes de l'enfrontament no van poder-se sortir amb la seva. Gran actuació d'Aleksandar Capin que, amb 15 punts i un notable 17 de valoració, ha estat la clau perquè l'Olimpija mai no donés el seu braç a tòrcer. Ratko Varda, tot i els seus bons 14 punts, no ha estat tant encertat en d'altres facetes del joc. Sembla clar que els eslovens acompanyaran l'Asseco polonès a les tenebres del bàsquet europeu, ja que tenen tots els números per quedar eliminats.

Asseco Prokom 68, Unics 72

Els rodamóns Henry Donmercant i Kelly McCarthy han conduït l'Unics Kazan a la seva segona victòria en un sorollós Gdynia Arena. El El primer ha estat clar amb 23 punts i els egon un gran suport amb 13. Ha estat un matx pràctic dels de Pashutin, tot i que han patit la qualitat de Donatas Motiejunas -15 punts- i la polivalència de Lafayette -20 punts i 5 assistències-. Els polonesos encara no han guanyat cap partit i són cuers del grup, tot i que el pitjor de la competició és el KK Zagreb, que té uns registres lamentables que conclouen amb un -106 de balanç-. Tot un món si ho comparem amb els -43 de l'Asseco.

FCB Regal 92, Montepaschi 75

Tota la informació del partit del Barça la trobareu a la crònica que Ricard Camprubí ha fet del matx de la setmana: el Barça empetiteix al Siena (92-75). 

El grup D, per tant, es configura així: FCB Regal 4-0; Montepaschi 3-1; GS Medical Park 2-2; Unics 2-2; Union Olimpija 1-3; Asseco Prokom 0-4.

Comparteix i comenta

En portada