Berdych supera Murray i Federer l'espera a semifinals

Guifré Jordan - 12/11/2011, 13:11

Roger Federer és l'únic dels quatre grans que arriba a les semifinals del Màsters de París, després de guanyar Juan Mónaco en la seva victòria número 800 al circuit. Es veurà les cares amb Tomas Berdych, que sempre li ha suposat un obstacle difícil de batre. El txec s'ha guanyat el lloc després d'una mostra de força en apartar del camí Andy Murray. L'altre semifinal la jugaran John Isner, botxí ahir de David Ferrer, i Jo-Wilfried Tsonga. El francès s'ha aprofitat de l'abandó del número 1, Novak Djokovic, que no va arribar a trepitjar el ciment de Bercy per jugar el partit.

Tomas Berdych ha guanyat tres dels últims quatre partits contra Federer

L'ex-número 1 Roger Federer no està en el millor moment però continua assolint fites. La d'ahir, ser el setè jugador de la història que guanya 800 partits ATP, cosa que el deixa a sis de Stefan Edberg, però encara lluny del mític Jimmy Connors, que amb 1242 victòries és gairebé impossible de superar. El suís ha batut Juan Mónaco per la via ràpida després d'un inici erràtic on ha encaixat un break. Dos trencaments consecutius, però, han tornat a desequilibrar el marcador, en aquest cas al seu favor. Al segon set Mónaco, molt combatiu, ha estat a punt de forçar el tie-break, però un Federer amb ofici ha acabat amb les seves esperances (6-3 i 7-5).

El seu rival avui, Tomas Berdych, ha vençut Andy Murray en un partit que s'ha decidit al tercer set en un partit igualat (4-6, 7-6 i 6-4). El primer set ha estat l'avantsala de la resta de partit: un munt de break points desaprofitats per part dels dos en un ambient de molta tensió i nervis. No obstant això, Murray n'ha transformat un dels nou de què ha disposat i ha afrontat el segon amb la confiança de poder continuar la ratxa de disset victòries seguides.

Un Berdych pressionant cada vegada més el servei del britànic l'ha portat a servir amb 5-3 pel set, però Murray ha tornat a equilibrar el marcador. Al joc decisiu un únic minibreak pel centreeuropeu li ha servit per anar a l'últim set, que s'ha pogut adjudicar també amb un únic trencament en el moment més clau. Després de tres hores de joc i el partit encara igualat a 4 jocs, li ha arrebatat el servei i el britànic ja no ha tingut esma per evitar la derrota. Berdych, juntament amb Tsonga i Fish, ja s'han adjudicat les últimes tres places pel Màsters de Londres.

L'altra semifinal enfrontarà Jo-Wilfried Tsonga i Isner. El francès no ha hagut de jugar un partit que es presentava molt complicat contra Novak Djokovic per abandonament del serbi. El número 1 ja va evidenciar la setmana passada molèsties a l'esquena la setmana passada a Basilea. John Isner ha sobreviscut a la ràbia i l'èpica que envolta Ferrer després de veure com el valencià igualava a sets el partit en una pista que afavoria clarament el nord-americà (6-3, 3-6 i 6-3).

Comparteix i comenta

En portada