Desfeta de la Penya a Valladolid (86-67)

Guifré Jordan - 13/11/2011, 01:36

El FIATC Joventut no ha tingut cap possibilitat de victòria en el partit que ha disputat a Valladolid. Un primer quart nefast (27-10) ha apartat la Penya de guanyar, i ni els 20 punts d'Eulis Báez, el millor de l'equip, han servit per pal·liar una desfeta que ha contrastat amb la bona imatge de la setmana passada al Palau Blaugrana. Durant els últims minuts els verd-i-negres s'han apropat fins als 10 punts, però era massa tard.

Henk Norel ha tornat a jugar després de deu mesos i ha de ser clau per capgirar la dinàmica de l'equip

L'inici dels badalonins ha estat esperançador, però aviat el Blancos de Rueda ha començat a funcionar, de la mà de l'ex-jugador de la Penya Stéphane Dumas i del pivot Hervé Touré. La defensa dels visitants ha començat a fer aigües sobretot en el joc interior i en atac el col·lapse ha estat total. La baixa anotació en el quart ha enfonsat massa aviat el conjunt, tot i que en el segon la poca intensitat dels locals ha obert una escletxa.

Els de Salva Maldonado han provat sort des del joc exterior, on Obasohan i Báez han sumat punts vitals i s'han apropat fins a sis punts (31-25). Un temps mort necessari dels castellans ha trencat la tendència i ha demostrat que el partit estava totalment sota control. La intensitat en defensa ha tornat al parquet i en els últims minuts abans del descans les distàncies han tornat a eixamplar-se (m. 20, 51-33).

Amb el partit coll amunt pel FIATC Joventut, el tercer quart ha començat amb les defenses més flexibles i més oportunitats per atacar. Jason Robinson, Diego García i sobretot Touré han dut la batuta pels locals, mentre que la Penya no trobava tantes alternatives amb un Jelínek fosc i un Norel que ha jugat els primers minuts després de la greu lesió de genoll que l'ha apartat del parquet gairebé un any. Van Lacke ha fet una gran tasca amb sis assistències, però tampoc ha aportat anotació per reduir distàncies.

La Penya ha tocat fons gairebé a punt d'acabar el tercer quart (70-49, m. 29), i a l'inici del quart encara no ha tirat la tovallola i ha reduït distàncies. Eulis Báez, que no porta ni un mes amb l'equip, ja és el líder del conjunt, i en bona part gràcies a ell la renda s'ha ajustat ostensiblement amb un 0-8 visitant.

El Valladolid, però, no ha perdut els nervis, ha continuat amb la línia seguida en tot el partit i no s'ha arronsat quan el marcador marcava 77-67. Touré i García han fet la resta i un 9-0 ha acabat amb les opcions verd-i-negres. Els de Maldonado només han guanyat dos dels set partits disputats.

Comparteix i comenta

En portada