Federer i Tsonga passaran comptes a la final de Bercy

Guifré Jordan - 13/11/2011, 02:37

Roger Federer i Jo-Wilfried Tsonga es trobaran per cinquena vegada el 2011, aquesta vegada en motiu de la final del Màsters 1000 de París-Bercy. El suís ha estat molt solvent a les semifinals contra Berdych (6-4 i 6-3), mentre que el francès ha hagut de salvar tres punts de partit a Isner en un partit èpic on el públic local s'ha bolcat (3-6, 7-6 i 7-6). Mentre Federer arriba per primera vegada a la final del torneig, Tsonga intentarà repetir el títol aconseguit el 2008.

Tsonga (a l'esquerra) s'ha vist sorprès per Isner i li ha reconegut l'esforç al final

L'ex-número 1 del món ha dominat el partit de principi a final, ja que un break al primer joc li ha donat la calma suficient per desplegar el seu joc sense fissures. Berdych no ha estat tan convincent com en altres ocasions en el terreny ofensiu, per la falta de precisió en el drive i la poca contundència amb què ha pujat a la xarxa. Federer ha estat especialment encertat en defensa, ja que molts punts els ha aconseguit amb passings o aturant les envestides del txec.

El primer set ha acabat decidit pel trencament inicial i per l'autoritat amb què Federer l'ha controlat. Un 94% de punts guanyats amb el primer servei han blindat el suís, que no ha afrontat cap punt de break en tot l'enfrontament. En el segon, la història s'ha repetit: domini de l'helvètic, tot i que Berdych no ha tirat la tovallola. Tot i plantar cara i jugar en ocasions impecable, no ha tingut opcions reals contra un Federer que ha acabat endossant dos trencaments al parcial.

El guanyador de setze Grand Slams se les haurà amb qui va completar l'heroïcitat d'aixecar-li dos sets a Wimbledon: Jo-Wilfried Tsonga, que també el va guanyar un mes després a Canadà, encara que es va venjar a l'Open dels Estats Units. El francès ha aconseguit el bitllet per la final en un xoc d'infart amb el canoner Isner.

El primer set se l'apuntava el rival de l'afició local. No obstant això, un Tsonga que ja prometia fa mesos ser un animador del final de temporada -amb les victòries estivals contra Federer-, ha forçat més el servei d'Isner, que ha vist el seu servei amenaçat en tres ocasions en el parcial. El desenllaç, el tie-break, ha estat favorable al francès, que s'ha crescut perquè li ha fet sis punts seguits per apropiar-se'l. En el tercer ha servit millor i el nord-americà anava a remolc. Un punt de break al primer joc i sobretot un 0-40 servint en el 4 iguals ha fet pensar que la balança es decantaria amb facilitat pel de Le Mans.

No ha estat així, però. El servei ha ajudat al 24 del món a sortir-se de la situació límit, ha redreçat el partit i amb 6-5 a favor i a la restada ha estat a tocar de la victòria. Tres punts de partit desaprofitats han desfermat l'eufòria de la grada i han servit perquè el jugador local arribés a un nou tie-break amb la confiança pels núvols després de tres hores. El 5-2 a l'inici del joc decisiu no ha deixat marge per la recuperació de John Isner, que s'hauria anotat la primera final de Màsters 1000.

Comparteix i comenta

En portada