L'efecte "Tiburón" i Ordín trenquen la mala ratxa (101-95)

Sam Gutiérrez - 13/11/2011, 22:04

El Sant Josep s'imposa al Palència amb 13 punts del base aragonès al tram final

Després de tres derrotes consecutives, l'equip gironí va aconseguir revertir la situació i amb un important triomf davant un rival directe s'estableix en la zona mitja de la classificació, amb un balanç de 4-5. Tabak respira. Precisament, el dia abans del partit contra els castellans, l'entrenador croat va decidir portar per sorpresa tota la plantilla al cinema. El film que van veure va ser "Tiburón 3D". No podem saber si la victòria d'ahir es deu a aquest estímul audiovisual, però sí és cert que la imatge dels blanc-i-vermells va ser ben diferent a la mostrada fa una setmana a Lleida.

Darryl Middleton lluita contra Adrian Moss

L'enfrontament va començar a una intensitat altíssima, marcada en gran part pel rival, que va trobar en Jeff Xavier el seu referent en atac. Tot i així, el Sant Josep va recuperar la iniciativa, i amb un Rolands Freimanis en estat de gràcia (el letó va registrar 20 punts i 10 rebots) va marxar amb 6 punts de diferència la final del primer quart, 34-28. Si ens fixem en les xifres i els percentatges dels gironins quedarem bocabadats: 9/15 de 2, ½ desde la linia de personal i 5/6 en llançaments triples, per un total de, atenció, 40 de valoració. 10 minuts per guardar a la videoteca.

Però a la sortida del segon període, va tornar a aparèixer Jeff Xavier, que amb quatre triples consecutius va propiciar un parcial de 2 a 17 pels seus. Tot i així, les primeres aparicions de Nacho Ordín (en va sumar 27 al final) no despenjaven el Sant Josep de l'electrònic i al descans s'arribava amb màxima igualtat, 55-55.

Les inèrcies van mantenir-se a la represa i el Palència va prémer l'accelerador i va amenaçar amb marxar al marcador (59-66). Tot i així, els homes de Nacho Lezkano no van sentenciar i després d'una safata errada pel gironí Quique Garrido van patir una considerable baixada de rendiment. Combinada amb la bona tasca d'un altre secundari, el nord-americà ThomasColeman, que amb brega i lluita sota el cèrcol va acostar de nou els seus a únicament 1 punt a 10 minuts per la conclusió, 74-75.

Llavors, va ser Middleton qui es va carregar l'equip a l'esquena (16 punts pel pivot) i quan restaven 5 minuts pel final va passar el testimoni a NachoOrdín, que va treure el fusell i va oferir un recital per a petits i grans. 13 punts al tram final de l'enfrontament per l'aragonès, que va demostrar un cop més que quan ell està bé, el Sant Josep té mitja victòria al sac.

Fitxa Tècnica

CB Sant Josep Girona: Ordín (27), Pino (14), Fernández (9), Middleton (16), Freimanis (20) -cinc titular- Jiménez (0), Coleman (10), Vila (0), Labuckas (7), Canals (0), Guirao (1), Alarcón (0).

Palencia Basquet: Garrido (16), Xavier (23), Bravo (12), Moss (11), Diouf (9) -cinc titular- Mena (2), Leichtweis (2), O'Leary (15), García (0), Swanston (5), Fernández (0).

Parcials: 34-28, 21-27, 19-20, 27-20

Comparteix i comenta

En portada