La USAP debuta amb victòria a Europa

Pol Camprubí i Pàmies - 14/11/2011, 14:10

 

La USAP de Perpinyà va debutar aquest divendres passat en competició europea, aquest any disputen l'Amlin Challenge Cup, la segona competició a nivell de clubs de rugby del continent. Ho van fer guanyant a casa als anglesos d'Exeter Chiefs per la mínima (15-12), gràcies als cops de càstig transformats pel seu nou mig d’obertura, el gal·lès James Hook. Va ser un partit intens i amb emoció fins a última hora, tot i que no especialment brillant tècnicament i sense cap assaig.

Primera part anglesa

El partit no va començar gaire bé pels de la Catalunya Nord, els anglesos van començar el partit amb cert domini, i la veritat és que van superar la USAP en els compassos inicials del matx. Amb una bona pressió i portant el joc a camp rival van aconseguir posar punts al marcador ràpidament, al minut 16 ja guanyaven 0-9 gràcies a tres cops de càstig transformats pel seu obertura, Gareth Steenson. Els locals no van aconseguir imposar-se en tota la primera part, que va ser dominada principalment pels anglesos, tot i que tampoc van aconseguir trencar la defensa rival per anotar cap marca. La USAP no va aconseguir obrir el marcador fins el minut 18, en què un cop de càstig aïllat va permetre a Hook reduir distàncies al marcador. Exeter encara ampliaria el seu avantatge al cap de 5 minuts, 3-12. Sortosament pels arlequinats, els últims deu minuts van aconseguir reaccionar, i gràcies a cert domini van aconseguir cops de càstig propers als pals rivals, per a que Hook en transformés dos deixant el marcador en 9-12 al descans.

L'afició de la USAP lluint senyeres com de costum // ERC

Remuntada catalana

A la segona part de seguida es va veure la reacció de l’equip català, que va sortir força més entonat que la primera part. Van aconseguir enllaçar bastantes fases de joc i tenir certs moments de rugby vistós gràcies a la superioritat numèrica per l’expulsió d’un tercera línia rival durant deu minuts (amb targeta groga), però no van aconseguir transformar-ho en assaigs a causa de massa errors de mans i pèrdues de pilota. Tot i això van tenir oportunitat d’anotar punts gràcies a Hook de nou, que va transformar dos cops de càstig més, deixant, ja al minut 48, el marcador que acabaria sent definitiu: 15-12. Pràcticament màxima eficàcia del nou crack gal·lès recentment fitxat per la USAP que no va fallar cap xut a pals fins als últims minuts, i va ser anomenat jugador del partit. No va ser una victòria fàcil de tota manera, en l’últim tram de partit, els catalans van haver de patir per defensar meritòriament una bona jugada a l’atac d’Exeter, que es va quedar en més d’un cop a centímetres de la línia de marca. Afortunadament per ells van saber sortir-se’n sense punts en contra i van conservar la victòria, tot i permetre sumar un punt de bonus defensiu al rival, que podria ser important a l’hora de decidir el grup arribada l’hora. En l’altre partit del grup els NG Dragons van superar clarament per 3-33 als italians del Prato.

La Vila també debuta

Aquest any també hi ha representació espanyola en aquesta competició, i és que el Rugby Club La Vila hi participa després d’haver-se proclamat campió de la Divisió d’Honor la temporada passada. Els valencians van debutar amb una clara derrota a casa davant  dels francesos de l’Agen (10-50). Sembla difícil que puguin fer un paper massa bo en aquesta competició, que tot i esta per sota la Heineken Cup, segueix sent d'alt nivell, comparat amb el del rugby espanyol.

Comparteix i comenta

En portada