Joc de trons

Marc Vidal Ordeig - 18/11/2011, 17:26

Senyores i senyors! Benvinguts al ring!A l'esquerra: amb 9 victòries, 1 nul i només 2 derrotes. El líder, l'aspirant i el que més títols té al palmarès. Juga a casa. El Bayern de Munic. A la dreta: amb 7 victòries, 2 nuls i 3 derrotes. El defensor del títol. S'hi juga mitja lliga. El Borussia Dortmund.

 

L'Allianz Arena serà dissabte a dos quarts de 7 de la tarda l'epicentre del futbol germànic. Els dos millors equips, de llarg, de la Bundesliga s'enfrontaran en un partit en el qual el Bayern s'hi juga menys que el Borussia. Si els de Jupp Heynckes guanyen, deixarien als de Klopp a 8 punts i una vida del liderat, només els quedaria esperar un autèntic miracle per repetir el títol de l'any passat. Si els de Dortmund aconsegueixen la victòria, el Bayern seguiria lider tot i que amb només 2 punts d'avantatge i tots els partits complicats que els queden lluny de Baviera.

Qui són, però, els homes clau de cada equip pel partits de l'Allianz Arena?

 

Bayern de Munic

Manuel Neuer

Edmon Kapllani, jugador de l'Augsburg, va dir que l'aturada que li va fer Neuer a l'últim segon del partit que els va enfrontar fa 15 dies pagava "un milió del seu traspàs". El jove porter alemany ha sabut sobreposar-se a les crítiques que va rebre a principis de la temporada (l'error contra el M'Gladbach no va ser la millor carta de presentació) i va arribar a estar 8 partits sense rebre cap gol. El Bayern i Alemanya tenen porter per anys amb ell.

 

Holger Badstuber

  Tan jove com bo, el central és més una realitat que una promesa de futur. Amb només 22 anys és indiscutible per Heynckes i apunta a titular a l'Eurocopa de l'estiu. Té un gran posicionament tàctic i a més sap què fer-ne de la pilota quan li passa pels peus. Els davanters del Dortmund faran bé d'evitar-lo en l'u contra u ja que generalment els guanya.

 

Frank Ribery

La baixa de Robben no és tan important si al camp hi tens un jugador com el francès. Velocitat, regat i última passada són les seves gran armes, per alguna cosa és el màxim assitent de la competició. Sembla que pe fi ha tornat al seu màxim nivell després d'un parell d'anys complicats.

 

Mario Gómez

La gran arma dels bavaresos a l'atac. És el màxim golejador de la lliga i l'únic jugador que pot seguir el ritme golejador de Messi i Cristiano amb 13 gols en 13 jornades, el millor registre des que Gerd Müller va penjar les botes a finals dels 70. Segons Ottmar Hitzfeld, Gómez és tan important pel Bayern com Messi ho és pel Barça.

 

 

Borussia Dortmund

Roman Weidenfeller

El veterà porter alemany (31 anys i 13 temporades a primera) no té massa res a envejar a Neuer aquesta temporada i és el segon porter menys golejat. Molt sobri, és el porter que més pilotes bloca de tota la Bundesliga. A més, els penals no li són cap tortura.


Mats Hummels

Com Badstuber té 22 anys i com Badstuber té molts números per ser titular a Polònia i Hongria l'estiu vinent. Alt i corpulent sap utilitzar el seu cos i els seus 191 centímetres per posicionar-se perfectament sobre el camp i ser un gran anticipador. Aquesta faceta li permet ser un dels defenses amb menys faltes comeses a la Bundesliga (menys d'una per partit). Té una passada llarga gens menyspreable.

 

Mario Götze

La darrera perla del planter alemany. Amb només 19 anys ja lluita amb gent com Özil o Müller per un lloc de titular a la selecció. Rapidíssim i amb un gran regat, Götze ja s'ha acostumat a tenir 2 o 3 homes pendents d'ell en cada partit. Si les lesions el respecten, pot marcar època.

 

Robert Lewandowski

Tot i que en un principi havia de ser el suplent de Lucas Barrios, la lesió del paraguaià ha fet que sigui titular indiscutible per Klopp. Amb 8 gols és el màxim golejador de l'equip i ja ha igualat els números que va fer la temporada passada. L'únic punt fosc és que encara no ha marcat lluny del Signal Iduna Park.

 

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada