10 gols d'espectacle, candidats al premi Puskas

Albert Bermúdez - 19/11/2011, 13:19

Aquest gol de Messi és un dels favorits

Fins el 15 de desembre hi ha temps per votar un dels 10 gols candidats al premi Puskas, creat el 2009 en honor a la mort d'un mite del futbol. L'elecció és a mans de l'internauta i la gala serà el 9 de desembre. La selecció d'aquests 10 tenen en compte diversos criteris: Estètica, importància del partit, absència del factor sort, absència d'un error rival i esportivitat. En conclusió, el mèrit.

 

1. L'espectacular vaselina de Dos Santos competeix

Un gol increible digne de sang freda, amaga fins a trobar un forat per on colar una vaselina que no només supera el porter, sinó també alguns defenses rivals. A més, aquest gol sentenciava el partit més difícil que Mèxic podia tenir a nivell de seleccions, contra els Estats Units a la final de la Copa ORO.

YouTube Preview Image

 

 

2. El control impossible de De Ceulaer

El jugador del Bruges es cola al Top10 després d'aconseguir un gol increible, controlar una centrada amb un barret amb molta classe per sobre el defensa i, en el segon toc, batre el porter. Els jugadors del Lokeren encara no s'ho creuen

Nota: El vídeo mostra dos gols. L'esmenat és el segon.

YouTube Preview Image

3. Xilena decisiva del jove Julio Gómez

Minut 89, Mèxic està competint contra Alemanya a les semifinals del Mundial sub-17 i el resultat és d'empat a 2. A més d'aconseguir el gol de la victòria en l'últim sospir, Julio Gómez ho fa de xilena.

YouTube Preview Image

4. Ibra ho fa tot

El crack suec guanya la partida a dos defenses del Lecce i supera el porter des de més de 30 metres, amb una canonada que entra per l'escaire.

YouTube Preview Image

5. Lisandro l'engalta d'una sorprenent xilena

L'Arsenal argentí encara rememora aquest golàs a l'estadi d'Olimpo en què un córner penjat al segon pal el recull Lisandro que en un segon arma una xilena que deixa el porter mirant-se la pilota al fons de la xarxa.

YouTube Preview Image

6. Heather, la millor futbolista del món

L'única dona que entra al Top10 del Premi Puskas és Heather O'Reilly, qui va ser considerada la millor jugadora del món i ho segueix demostrant amb un impressionant xut des de 35 metres que supera la portera de Colòmbia

YouTube Preview Image

7. La diagonal de Neymar

En un partit que passarà a la història en què, tot i que el Santos de Neymar va perdre per 5 a 4, el crack brasiler va regalar-nos un golàs dels que fan història: se'n va de dos defensors amb dos tocs, fa una paret amb un company, segueix corrent, dissenya un 'trajo' a mida del central i culmina la diagonal superant el porter.

YouTube Preview Image

8. Una estel·lar de Rooney en el derbi de l'any

El davanter del United va deixar bocabadats els seguidors del City i extasiats els fidels Reds de la ciutat de Manchester. La xilena, que de ben segur poca gent haurà deixat de veure, val la pena de repetir-la.

YouTube Preview Image

9. La meravellosa sang freda de Messi

El 10 del Barça sorprèn cada dia més, però ningú es podria arribar a creure que fes un gol tan complicat com si fos assequible. Després d'una gran jugada d'equip, l'argentí rep una boníssima passada entre línies d'Andrés Iniesta i fa l'inimaginable. Remata? No. Vaselina? No ben bé... Tothom sap de quin gol estem parlant, però és una bona excusa per tornar-lo a veure.

YouTube Preview Image

10. La reacció de Stankovic a més metres que segons

S'havien jugat 20 segons del partit d'anada de quarts de final de la Champions que enfrontava a Inter de Milà i Schalke 04 quan l'impossible va ser possible. Neuer ha de sortir per refusar una passada llarga de Cambiasso i la pilota cau a domini de Stankovic que ni s'ho pensa. Abans la pilota no toqui a terra engalta una volea espectacular des del mig del camp.

YouTube Preview Image

Podeu votar i veure els gols en alta definició clicant aquí

Comparteix i comenta

En portada