Comença l'espectacle a Londres

Guifré Jordan - 19/11/2011, 16:03

Els vuit millors tennistes del món es trobaran a Londres a partir de demà per disputat el torneig més atractiu de l'any: el Màsters de final de temporada. Els jugadors es divideixen en dos grups, s'enfrontaran entre ells i d'aquí sortiran els semifinalistes. Nadal i Federer d'una banda, i Djokovic i Murray d'una altra, es veuran les cares a la lligueta. Ferrer, Tsonga, Berdych i Fish tractaran de donar la sorpresa.

Els vuit tennistes que busquen la glòria, davant de l'O2 Arena de Londres

Les forces estan justes abans d'arribar al torneig que tanca la temporada, però en els últims anys hi ha hagut grups ajustats amb patits molt vibrants per determinar els dos classificats per la penúltima ronda. L'edició que demà engega presenta un atractiu afegit: Rafael Nadal i Roger Federer coincideixen al Grup B, després de mig any sense creuar-se. En l'última ocasió ho van fer a la final del Roland Garros, que va guanyar el manacorí. El suís, però, es va endur el títol del Màsters eliminant el balear a l'últim partit.

Nadal arriba a un torneig que mai li ha somrigut en un estat de forma gris, on s'ha allunyat de Djokovic i s'ha vist afectat moralment per tantes derrotes contra el serbi. Al Màsters de París no hi va anar, mentre que el suís en va sortir victoriós i encadena dos títols seguits tenint en compte l'èxit a la natal Basilea.

Els dos ex-números 1 es veuran les cares al grup amb Jo-Wilfried Tsonga i Mardy Fish. El francès ha estat un rival que tradicionalment ha estat còmode per Nadal com per Federer, però el suís encara recorda la dolorosa derrota a Wimbledon. Tsonga està ara en el moment més brillant de la seva carrera fins ara i no desaprofitarà l'ocasió per fer-se notar. Fish ha fet un any que recordarà també, tot i que en les últimes setmanes el rendiment ha baixat i lluitarà per no ser la ventafocs.

En el grup A, Novak Djokovic serà la gran incògnita. No hauria de tenir problemes per superar Murray, Ferrer i Berdych, però la seva esquena li pot tornar a jugar una mala passada i donar opcions a la resta. L'acumulació enorme de partits també por ser un entrebanc per privar-lo del seu segon Màsters. Andy Murray, doncs, s'erigeix com un dels favorits gràcies a la brillant tardor que ha jugat amb victòries a Bangkok, Tokyo i el Màsters 1000 de Xangai. L'escocès sol acabar la temporada fort, encara que la final d'aquest torneig se li resisteix.

Tot i haver perdut el número 1, Nadal és un dels tennistes que ha aixecat més expectació abans del torneig

David Ferrer fa uns dies va comentar que potser aquesta temporada havia estat la millor de la seva carrera. Ara ocupa el cinquè lloc del rànquing i mai havia estat tan a prop dels 'Big Four', així que jugarà les seves cartes per intentar repetir la final de 2007. Tomas Berdych, sempre irregular, és un rival que tots temen, i jugarà el factor sorpresa. Tot pot ser que no guanyi un set com que pugui guanyar a Djokovic o Murray i classificar-se per les semifinals. Ningú el pot menystenir.

En la jornada de demà Federer i Tsonga es veuran les cares al migdia, mentre que Nadal i Fish ho faran a la tarda. En dobles, l'acció també començarà; els germans Bryan i la parella formada per Zimonjic i Llodra són els favorits, però els indis Paes-Bhupathi i la parella indopakistanesa Bopanna-Qureshi, que tants bons resultats està aconseguint últimament, no els facilitaran la feina.

Comparteix i comenta

En portada