El Barça rep el Saragossa amb la victòria com a obligació

David Castelreanas - 19/11/2011, 09:00

El Saragossa és la víctima preferida de Keita

El Barça torna a jugar al Camp Nou tres setmanes després, on rep la visita del Saragossa (20.00 h GolT/Canal+Liga). El matx presenta la dificultat d'estar situat just després d'una doble jornada de compromisos internacionals i a només quatre dies del partit de Champions a Milà. Guardiola només compta amb les baixes d'Adriano i Afellay. El quadre aragonès arriba a Barcelona en un moment difícil, doncs a més d'estar patint el greu impacte de la crisi econòmica ha sumat només un dels últims quinze punts disputats.

Torna la Lliga. Torna el futbol al Camp Nou. Després de l'última aturada per les seleccions de l'any, el Barça buscarà aquest vespre posar pressió al Madrid, que visita el sempre difícil camp de Mestalla just quan s'acabi el matx a l'Estadi. Els culers no poden fallar si no volen veure com els blancs s'escapen a només tres setmanes del clàssic al Bernabéu.

Messi arriba en plenes condicions per jugar aquest vespre

Guardiola: “Voleu que Messi no jugui?”

El tècnic del Barça, Josep Guardiola, ha tingut aquesta reacció quan, per tercera vegada a la roda de premsa d'avui prèvia al partit els periodistes han insinuat que Messi hauria de descansar després de l'esgotament amb la seva selecció. Guardiola ha destacat que veu bé als jugadors, sobretot “en els ànims L'única baixa pel partit, sumada a la ja coneguda d'Afellay, és la d'Adriano. Pedro, malgrat no tenir encara l'alta mèdica, ha fet gran part de l'entrenament amb el grup i podria disputar algun minut aquesta nit.

L'entrenador blaugrana no ha volgut restar importància al partit d'avui, i ha confirmat que jugaran “els que consideri que estan millor per superar el Saragossa”, doncs encara no pensa en l'important partit de dimecres a Milà i assegura que no reservarà ningú.

Crisi econòmica, crisi de resultats

Per la seva banda, el Saragossa arriba a Barcelona en un mal moment de resultats (en la darrera jornada va empatar a l'últim minut després de perdre quatre partits seguits), que sembla anar lligat al greu impacte de la crisi econòmica. L'equip es troba immers en concurs de creditors, havent reconegut un deute de 110 milions d'euros. Potser per aquest motiu viatgin a Barcelona avui mateix en AVE, mitjà de transport que els resultarà més econòmic.

Hélder Postiga es troba en un gran moment golejador

Aguirre: “Volem deixar una bona imatge”

Javier Aguirre, que ahir va complir un any al capdavant del conjunt aragonès, ha destacat la importància de “l'actitud” en el partit d'aquesta nit. Creu que el seu equip arriba en “un molt bon moment anímic” i que “intentarem fer el nostre joc”. El mexicà perd Da Silva i Leo Franco per lesió, i ha convocat en el seu lloc a l'exblaugrana Abraham i el porter del filial Alcolea. Meira tornarà a l'onze després de complir un partit de sanció.

El bon moment d'Hélder Postiga contra l'efectivitat de Keita

Si algun rival se li dóna bé a Seydou Keita aquest és sens dubte el Saragossa. El malià va ser capaç de fer-li un hat-trick al conjunt aragonès el primer cop que s'hi va enfrontar, ara fa dos anys, i també va veure porteria l'any passat, anotant l'únic gol en la victòria blaugrana per 1 a 0. A l'equip contrari, la gran amenaça serà Hélder Postiga, que ha marcat sis gols en els últims set partits. Els dos últims, van ajudar Portugal a classificar-se per l'Eurocopa 2012.

El partit d'aquesta nit serà especial per a Villa i Piqué, que s'enfronten contra el seu exequip. Idèntica situació a la d'Abraham i Edu Oriol, la temporada passada al filial culer i aquesta a terres aragoneses.

Últims enfrontaments:

05/06

06/07

07/08

09/10

10/11

FCB 2-2 SAR

FCB 3-1 SAR

FCB 4-1 SAR

FCB 6-1 SAR

FCB 1-0 SAR

Possibles alineacions

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Keita, Xavi, Thiago; Cuenca, Iniesta i Messi.

Reial Saragossa: Roberto; Juárez, Lanzaro, Mateos, Paredes; Meira, Ponzio, Barrera, Luis García, Juan Carlos; Hélder Postiga.

Horari: Camp Nou, 20.00 h GolT/Canal+Liga.

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès).

Comparteix i comenta

En portada