El Barça torna de cap a la lliga (4-0)

Àngel Bravo - 19/11/2011, 22:05

El Barça torna a la lliga, i ho fa de cap. En concret, del cap de Gerard Piqué, que ha obert la llauna al Camp Nou després d'una fabulosa asistència de Xavi Hernández. El conjunt blaugrana ha dominat el joc en tot moment i tot apuntava a golejada. El porter Roberto n'ha salvat, però res ha pogut fer ni amb el gol de Piqué, ni amb el de Messi, ni amb el de Puyol, ni amb el de Villa. El 4-0 situa col·líder l'equip de Pep Guardiola mentre que el de Javier Aguirre contempla la zona de l'abisme a segona divisió.

Messi, "on fire", fa el segon. Foto: Arxiu

Després de 3 setmanes sense veure el Barça en lliga a casa, quatre gotes de pluja al barri de Les Corts no han estat excusa per ocultar un bon espectacle, i això és el que el conjunt de Pep Guardiola ha tornat a oferir al Camp Nou contra el Reial Saragossa.

Messi i Alexis, tot i l'esforç afegit dels partits internacionals, han arrencat de titulars, mentre que Pedro, tot i l'alta mèdica rebuda aquest migdia, ha mirat el partit des de la graderia. Un partit que els primers minuts ha dibuixat el croquis del que seria en la totalitat, i és que el primer córner culer ha arribat al minut 2, i les combinacions de Cesc, Xavi i Messi, han originat al minut 9 la primera ocasió de perill, en què l'argentí no arriba a posar la punta de la bota per sorprendre Roberto i Alexis tampoc resol amb precisió.

El Barça ha dominat la zona de mitjos, mentre que el Saragossa s'ha tancat com un exèrcit resistent i ben col·locat per mirar de sorprendre amb una llarga llança i fer mal a les contres.

El primer gol ha estat cosa de poca paciència. El minut 18, Xavi Hernández ha centrat a pilota parada una esfèrica enroscadíssima perquè arribés al cap de Gerard Piqué, que ha obert el marcador i la gana de l'afició local.

La primera contra important del conjunt visitant ha estat al minut 23, en què Postiga es troba lliure per efectuar un xut potent i centrat que topa, però, amb les cames de Piqué, que desvia a córner. Si més no, aquestes arribades han estat moments de relax per Roberto, que no podia perdre la concentració ni un segon i s'ha hagut de disfressar de Javi Varas en molts moments per esmorteir la golejada.

I si Messi juga, Messi vol marcar, aconseguint-ho al 42, tot rascant el fora de joc, a passada d'un Cesc Fàbregas descomunal. Javier Aguirre no ha vist gens clar salvar el resultat i al descans ha mogut fitxa, passant del 4-4-1-1 al 4-3-3 amb l'entrada al terreny de joc de Lafita i Micael, i la sortida de Barrera i l'experiquito Luis García que, tot i mostrar moltes ganes per honorar el seu passat, no ha aparegut prou.

La segona part ha arrencat amb un u contra u ferotge de Cesc versus Roberto, que el porter ha salvat. Després d'això, els dos nouvinguts del Saragossa han estat prou encertats tenint les seves respectives ocasions de perill i demostrant una bona decisió d'Aguirre de fer-los entrar per renovar la dinàmica, però entre els seus desitjos de remuntada, ha arribat el tercer gol del Barça, autoria del capità blaugrana. Cesc ha endinsat a la petita l'esfèrica, que ha trobat Keita i qui, de cap, l'ha cedit a Puyol. El central ho ha deixat tot perquè la pilota acabés traspassant la línia de gol, segellant la victòria i provocant que els "blanquillos" lluitessin ja per l'honor més que pel partit.

Piqué ha fet el primer dels quatre gols. Foto: Arxiu

Als darrers 20 minuts, Pep ha fet aixecar de la banqueta a David Villa, i l'asturià no ha deixat escapar l'oportunitat de demostrar que té cabuda a l'equip. Al 74, aprofita una centrada d'un fabulós Cuenca, per rematar a plaer, com ho havia fet Piqué, i fer el quart i definitiu gol al Camp Nou.

Poc ha faltat per la maneta: Iniesta i Cuenca s'han crescut als darrers minuts però Undiano Mallenco ha xiulat el final abans que això fos possible. El Saragossa, amb aquesta derrota (46 anys fa que els aragonesos no derroten el Barça com a visitants), resta a l'aguait dels resultats de Ràcing, Granada i Reial Societat, ja que frega els límits de l'abisme de la taula. La jornada següent rebrà el Sevilla, mentre que el Barça visitarà el Getafe.

Fitxa del partit

Estadi: Camp Nou. Gespa relliscosa per la pluja d'aquesta tarda a la ciutat comtal.
FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Keita, Xavi (Thiago, 55'), Cuenca, Messi, Alexis (Iniesta, 55'), Cesc Fàbregas (Villa, 66').
Reial Saragossa: Roberto; Juárez, Lanzaro, Mateos, Paredes (Abraham, 79'); Meira, Ponzio, Barrera(Lafita, 45'), Luis García (Micael, 45'), Juan Carlos; Hélder Postiga.

Gols: Piqué (1-0, 18'), Messi (2-0, 42'), Puyol (3-0, 55'), Villa (4-0, 74').

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). Grogues a: Lanzaro (25’), Juárez (27'), Piqué (60'), Micael (62'), Alves (87').

Comparteix i comenta

En portada