Girona i Sabadell signen taules en el derbi català (1-1)

Eduard Corredor Cairó - 19/11/2011, 20:06

Un derbi català ple d'emoció i futbol a la primera part; i controlat pel Girona a la segona. El partit ha tingut de tot, i als dos equips se'ls hi ha vist el millor i el pitjor. El gol inicial de Lanzarote, l'ha contestat Moha per part del Girona. L'empat no serveix a cap dels dos equips; ni el Girona surt del descens, ni el Sabadell es manté a la part alta de la classificació.

Lanzarote, autor del gol arlequinat /cesabadell

Primera part pròpia d'un derbi

Els primers 45 minuts han estat un clar exemple de què és un derbi; gols, ocasions, entrades dures, intensitat, jugades polèmiques... Els dos equips han surtit a buscar els tres punts, i des del primer minut han lluitat cada pilota.

El camp, moll i tou per culpa d'un intens ruixat dues hores abans del partit, ha propiciat un joc ràpid, però també ha causat errors a l'hora de controlar la pilota i relliscades inoportunes.

El partit no ha tingut un dominador absolut en aquesta meitat, ja que els dos equips han jugat amb intensitats irregulars. Als primers minuts han dominat els arlequinats, creant ocasions a partir de centrades des de les bandes. Una d'aquestes centrades, la del lateral Bermudo al minut 11, l'ha enganxat Lanzarote de manera espectacular. La seva volea ha entrat per l'escaire de la porteria de Santamaria, que no ha pogut fer-hi res per aturar la pilota.

A partir de llavors, el Girona ha despertat i ha creat diverses ocasions. Saizar ha xutat en dues ocasions, en una d'elles ha obligat a de Navas a lluïr-se. En aquests minuts, els gironins han reclamat un penal, que la televisió ha confirmat que era clar. Migue, el terrassenc, ha rematat en dos serveis de còrner.

Posteriorment el partit ha entrat en una nova fase de control vallesà, però en un contra-atac ràpid, on han intervingut Coro,i Jandro, Moha ha aconseguit empatar per part del Girona. 1 a 1 i jugadors a vestidors.

Moha, millor jugador del partit /Arxiu

El Sabadell desapareix, el Girona li ha faltat encert

La segona part ha començat sota un intens aiguat. El Girona ha començat la segona meitat amb ganes i bones intencions. Els de Raül Agné s'han apropat amb perill a la porteria del Sabadell, però no han pogut batre a de Navas. Saizar, Coro, Nieto i Moha ho han intentat en els primers minuts, però no han encertat.

A partir de llavors, el partit ha entrat en una fase de migcampisme del Girona, i el Sabadell no ha sabut crear res. El Girona ha estat el clar dominador d'aquests segons 45 minuts, mentres el Sabadell no ha aconseguit fer més de tres passades  consecutives. Els de Lluís Carreras no s'han acostat en cap moment a l'àrea de Santamaria.

El Girona ha seguit amb la possessió, i creant bones ocasions. Dos llançaments de falta, un xut de Dorca, una volea de Nieto... no hi havia res a fer, la pilota no ha volgut entrar.

Repartiment de punts final

Al final, 1 a 1 que no ha fet justicia al partit vist a Montilivi. El Girona ha jugat millor però no ha pogut guanyar. Per la seva banda, el Sabadell segueix amb la seva dinàmica. El Girona ha merescut més, però la falta de gol els ha condemnat. Repartiment de punts insuficient pels dos conjunts.

FITXA TÈCNICA

Girona FC: Santamaria, Jose, Richy, Migue, David Garcia (Dani Nieto 63'), Dorca, Garmendia, Jandro (Juanlu Hens 57'), Moha, Coro i Saizar (Benja 72'). Entrenador: Raül Agné.

CE Sabadell: De Navas, Òscar Ramírez, Olmo, Toni Lao, Bermudo, Puigdollers (Piera 80'), Héctor Simón, Juanjo, Arteaga (Juvenal 73'), Lanzarote i Florian (Baha 68'). Entrenador: Lluís Carreras.

Gols: 0-1 Lanzarote (11'), 1-1 Moha (39')

Àrbitre: Santiago Jaime Latre (del col·legi aragonès) ha amonestat als locals Benja (22'), Richy (25'), Jose (44'), Dorca (52'); i als visitants Ò.Ramírez (31'), Bermudo (34'), Juanjo (50'), Héctor Simón (77') i Baha (94'). També ha expulsat el visitant Olmo per doble groga (71 i 86')

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Montilivi de Girona davant de 4.436 espectadors.

Comparteix i comenta

En portada