Borja Valero dóna la victòria a un Vila-Real poruc (1-0)

Alex Masana - 19/11/2011, 19:54

El Vila-Real remunta posicions en la classificació gràcies a una victòria per la mínima contra el Betis. Borja Valero ha aprofitat un dels múltiples desajustos defensius bètics per fer l'1-0 definitiu. El Betis ha buscat amb insistència l'empat però els visitants no han pogut superar la consistència defensiva del Vila-Real.

Borja Valero ha estat l'autor de l'únic gol del partit // Agències

A Vila-Real enyoren els gols de Nilmar, la màgia de Cani i els detalls de Rossi però n'hi ha un que mai falla, n'hi ha un que sempre és allà. El Vila-real és Borja Valero.  Entre dos vendavals ansiosos per sortir dels sotracs on es troben els dos equips, el migcampista ha posat el seny, la pau i ha marcat el camí de la victòria als locals.

En un contraatac conduït meravellosament per Marcos Rúben, Borja Valero ha fet una vaselina a Casto, el porter bètic, i ha posat l'1-0 en el marcador. La mitja "grogueta" es precipitava en la creació però aprofitava els contraatacs i els desajustos defensius dels andalusos per crear perill.

El Betis també trepitjava fort i Rubén Castro ha obligat a lluir-se a Diego López després d'un bon xut dins l'àrea. Iriney, més tard, també provava els reflexes del porter local en un xut des de la llarga distància. La timidesa dels llançaments però no donaven peu a pensar en la remuntada.

El guió de Garrido era clar: aprofitar els problemes en el replegament andalús i sentenciar el partit amb les transicions ràpides de contraatac de Marcos Rúben i Borja Valero. El Betis xocava contínuament amb les línies defensives "groguetes" i Pepe Mel ha buscat solucions variant l'estratègia atacant. El tècnic ha donat entrada a Jefferson Montero per Beñat, buscant així fer mal per les bandes.

Pel que fa als canvis del bàndol local, si una cosa se li ha criticat a Garrido en les parts més altes del Madrigal és el seu poc atreviment en els partits difícils. Avui l'entrenador del Vila-Real ha fet gala d'aquestes dinàmiques tant qüestionades i al minut 73, ha tret a un dels homes més avançats per donar entrada a Marchena. Garrido acumulava homes en defensa enlloc de buscar el gol de la sentència.

Tot i les crítiques i els xiulets ens els canvis, Garrido s'ha sortit amb la seva i el Betis no ha pogut perforar l'estratègia defensiva local. Els andalusos s'enfonsen a la classificació i el Vila-Real puja fins la setena posició a l'espera dels resultats de la jornada.

Fitxa del partit:

Vila-Real: Diego López; Mario, Gonzalo, Musacchio, Catalá; Bruno, Borja Valero (Senna 89'); Joan Oriol, De Guzmán(Joselu 83'), Hernán Pérez (Marchena 73'); Marcos Rúben.

Betis: Casto; Isidoro, Ustaritz, Dorado, Nacho; Iriney (Matilla 45'), Beñat (Jeff Montero 57'), Cañas; Pozuelo, Jorge Molina, Rubén Castro (Roque Santa Cruz 72').

L'àrbitre del col·legi asturià, Muñiz Fernández, ha amonestat als locals Bruno(37'), Marcos Rubén(43'), Musacchio(69') i Borja Valero(77') i als visitants Isidoro(8') i Rubén Castro(39').

Comparteix i comenta

En portada