L'Athletic vota sí al canvi (1-2)

David Castelreanas - 20/11/2011, 19:56

Repàs de l'Athletic al Sevilla al Sánchez Pizjuán. Els bascos s'han imposat amb gols d'Iraola i De Marcos. Navas ha fet el gol dels andalusos. El conjunt de Bielsa ha dominat en tot moment el seu rival i podria haver guanyat amb un marcador encara més ampli. Cinquè partit consecutiu del Sevilla sense conèixer la victòria i consolidació del projecte argentí al capdavant de la banqueta basca.

Inici elèctric de partit amb dos gols en menys d'un quart d'hora. Iraola ha posat als visitants per davant en el marcador en enviar al fons de la xarxa un xut ajustat al pal de la porteria de Varas. La pilota li havia caigut a la frontal de l'àrea al jugador basc gràcies a un mal refús de Negredo a la sortida d'un córner.

Els jugadors de l'Athletic celebren el gol d'Iraola

Era el primer gol d'Iraola al present campionat, mateix premi que ha pogut gaudir Navas. L'andalús ha aprofitat una errada de marcatge de la defensa visitant i s'ha encarregat de posar l'1-1 al marcador. L'assistència ha anat a càrrec d'un Kanouté bàsic en els esquemes de Marcelino.

Malgrat l'empat, l'Athletic no s'ha posat nerviós i ha controlat en tot moment la possessió de la pilota, gaudint de les opcions més clares per marcar. Llorente ha portat de corcoll la defensa local i ha generat la majoria d'ocasions del seu equip. Però ni Muniaín ni Ander han estat encertats. Per part local, només Negredo ha pogut fer el segon.

L'inici de la segona part ha espavilat el Sevilla, que ha disputat la possessió de pilota al seu rival i ha provocat que el joc es tornés més brusc. Això ha anat en detriment de l'espectador, que ha vist menys oportunitats a les àrees i més pilotes dividides al mig del camp.

Però el pas dels minuts ha permès veure un altre cop un Athletic més dominador. Entre Llorente i Ander gairebé fan el segon, però la glòria estava reservada per De Marcos. Una errada d'Spahic en la sortida de pilota ha propiciat que Muniaín filtrés una pilota excel·lent entre línies per l'avui lateral esquerre de l'Athletic, que ha vist com en primera instància Varas refusava el seu xut, però no podia fer res per evitar que l'1 a 2 pugés al marcador en la segona opció.

L'avantatge visitant feia justícia al que s'estava observant damunt del terreny de joc, i ha precedit uns darrers minuts de domini absolut de l'Athletic. Els homes de Bielsa han adormit el partit amb un futbol de toc molt vistós, i fins i tot han pogut sentenciar el partit. Però finalment el matx ha conclòs sense que el resultat variés més.

Fitxa del partit

Sevilla FC: Varas; Cáceres, Spahic, Escudé, Navarro; Fazio, Trochowski (Rakitic 66'), Perotti (Armenteros 72'), Navas; Kanouté i Negredo (Del Moral 63').

Athletic Club de Bilbao: Iraizoz; Iraola, San José, J. Martínez, Aurtenetxe, De Marcos; I. Pérez (Ramalho 87'), Ander, Susaeta (Gabilondo 66'), Muniaín; Llorente (Toquero 88').

Gols: 0-1 Iraola (5'), 1-1 Navas (13'), 1-2 De Marcos (70').

Incidències: el col·legiat valencià Ayza Gámez ha amonestat als locals Navarro (26') i Spahic (89'), i als visitants De Marcos (44') i San José (46').

Comparteix i comenta

En portada