Un Sant Andreu per patir i gaudir

Andreu Merino - 20/11/2011, 22:27

Victòria per 1-3 de la UE Sant Andreu davant un Manacor molt lluitador que s’ha avançat molt aviat en el marcador. En un partit que ha tingut de tot, i en especial èpica, els homes de Piti Belmonte han sabut fer valer la seva superiorat amb una victoria en un partit vistós que reivindica la qualitat de la Segona B.

Al minut 7 ha arribat el primer gol de partit per part del Manacor. Molt bona internada per banda Esquerra de Gili, que supera a Fran Grima, filtra una bona pilota a l’esquena de Dídac, i Nico encara sol a Morales, a qui supera per baix amb una remata suau al pal curt. Una vegada més, igual que a la Feixa Llarga, tocava remar contra corrent a causa de la poca intensitat inicial de l’equip.

Però el guió ha estat força diferent, sobretot en el paper que ha interpretat l’equip local. El Manacor ha endarrerit molt les seves línies i ha deixat de presionar la sortida de la pilota del Sant Andreu, fet que li ha impedit sortir fins i tot al contraatac.

El Sant Andreu ha començat a pujar les revolucions del joc, i ha començat a tenir arribades, encara que ni clares ni amb remat. Després de 10 minuts de rauxa (del 25 al 35), el ritme ha decaigut i s’ha arribat a la mitja part.

El pas per vestidors ha servit perquè Piti Belmonte canviés els plans del seu equip. En els 10 primers minuts s’ha rematat més a portería, des de més lluny, i el Manacor ha començat a perdre els nervis. Tot i això, tampoc ha perdut la cara al partit i ha generat perill.

Al minut 59 ha arribat finalment el premi. Falta lateral que pica Marc Martínez al punt de penal, on l’esperava Marcos, que remata a plaer sense haver de saltar per impactar amb la pilota i enviar-la al fons de la xarxa de Vives. 1-1 al marcador i mitja hora per davant per capgirar el marcador.

Just després, perquè no faltés la èpica, ha aparegut Morales. Una gran estirada del porter ha rebutjat una bona remata des de la frontal de Llull. Just després, ha arribat la última fogonada del Manacor en el partit. Triple ocasió clara dins l’àrea en jugades de córner. La primera rebutjada per “Sant nº13 Morales”, una altra en forma de globus que treia Marcos (el davanter defensant sobre la línea de gol), i finalment Morales es feia amb la pilota a l’area petita després d’empentes i rodolons.

A falta de 20 minuts per acabar el partit s’ha consumat la remuntada. Eloi Fontanella ha controlat la pilota dins l’àrea, i amb una rematada creuada suau ha batut Vives per segona vegada.

Finalment, al minut 82 s’ha consumat el tercer gol, que feia justicia al què s’havia vist sobre el camp. Contraatac que llença Marc Martínez en llarg, controla la pilota Marcos en zona de tres quarts i arrenca cap a l’extrem esquerre. Des d’allà veu sol al segon pal Eloi Fontanella, a qui fa arribar la pilota i el davanter, enlloc de buscar el xut, deixa la pilota enrera a la frontal de la petita perque Xavi Jiménez s’estrenés com a golejador amb la samarreta del Sant Andreu.

En els últims 10 minuts, el Manacor ha baixat els braços i el Sant Andreu ha pogut matar el rellotge retenint la pilota sense complicacions.

 

CD Manacor: Vives, Petete, Julio, Roberto, Caldentey, Artabe, Galmés, Lluis Garcia (Pareja 75′), Gili (Pujadas 75′), Llull, (Jaume Mut 75′), i Nico.

UE Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Dídac, (Melo 54′), Moyano, Rubén, Carroza (Nando 66′), Marc, Quim Araujo (Luis Blanco 77′), Xavi Jiménez, Eloi i Marcos.

Gols: 1-0 (Nico 7′), 1-1 Marcos (59′), 1-2 Eloi (70′), 1-3 Xavi Jiménez (82′).

Àrbitre: López Puerta, de col·legi madrileny. Ha mostrat la groga als locals Roberto, Julio (2), Llull, Luis Garcia, Pareja i Ortega, i als visitants Eloi, Carroza i Melo.Marc Martínez supera la presió de 2 contraris (futbolbalear.es)

Comparteix i comenta

En portada