'Andrei' Hettsheimeir aniquila la "match up" del Manresa (74-81)

Roger Mateu - 21/11/2011, 02:25

Un últim quart de cine ha condemnat l'Assignia Manresa a la seva primera derrota a casa. Fins a 34 punts han anotat els homes de José Luís Abós en uns últims 10 minuts en què l'exjugador del Vic, Rafa Hettsheimeir, ha trobat la disfressa d'Andrei Kirilenko i amb els seus 22 punts finals ha tret de polleguera la defensa manresana. Ara bé, també han estat claus els triples -6 de 10- en aquest espectacular darrer assalt del CAI. Stefansson ha anotat 20 punts amb dos únics errors en el tir i els 19 de valoració d'Asselin l'han fet esdevenir el millor dels locals.

El CAI li ha sabut guanyar la partida a l'Assignia // Agències

A la recerca d'un endoll

A l'inici tot ha costat massa. Han hagut de passar més de dos minuts perquè Micah Downs inaugurés el marcador amb una cistella a empentes i a rodolons. El Manresa ha intentat endollar-se al corrent elèctric del Nou Congost, però l'atac no era prou bon conductor. Ho ha aprofitat un inspiradíssim Stefansson, que ha secundat una penetració preciosa de Wright per col·locar el 2 a 8 amb dos triples seguits. Ha estat llavors quan Doellman ha trobat el coure necessari per conduir bé l'atac i amb un triple seu i un de posterior de Javi Rodríguez, els locals respiraven, 8 a 10 al minut 5.

Hanga i Asselin entraven per acabar de trepitjar l'enemic, que semblava que tenia tots els peus al coll. Però Hettsheimeir començava a presagiar el gran migdia pistoler que acabaria tenint. Tres punts de l'ex del Vic, una entrada brutal de Wright i una cistella d'Aguliar situaven el màxim avantatge, 10 a 17 al minut 7. Achara retallava amb un triple, amb un Hanga que hi ajudava amb 2/2 en els lliures de què ha disposat. Però una bona intensitat visitant, més Toppert i Archibald, deixaven el 15 a 22 a la fi de la primera presa del matx.

La truita cau al cantó bagenc

 

Kieron Achara ha demostrat el seu compromís // Agències

Adam Hanga ha estat l'autèntic protagonista d'aquest segon assalt. Sobretot per la seva intel·ligència tàctica i gran capacitat de decidir el que era més convenient. De ben segur, però, que Micah Downs ha ajudat a la remuntada. Els seus punts i els de Gladyr han estat claus. Malgrat tot, era Asselin qui començava anotant en aquests segons deu minuts. Després, ha arribat una bona penetració de Hanga i un a assitència en transició a Achara, que no ha perdonat (21-22).

I era una brutal esmaixada, al més pur estil Tracey McGrady, de Downs que contrarestava un Archibald molt sol al bàndol visitant. Quatre tirs lliures seguits de Gladyr feien que el Manresa tornés a manar des del 2-0 inicial, 27 a 24 a menys de quatre minuts per la fi del període. Downs i Palsson deixaven l'electrònic amb 35 a 29 al descans.

Quan la pica s'omple mica a mica

Tot i un còmode inici local, amb Josh Asselin exercint d'amfitrió, el CAI ha anat guanyant terreny als locals, que mantenien marges estrets a la fi del quart. Però com dèiem, Asselin era el protagonista del començament de la tercera presa. L'ex de l'Estudiantes ha anotat 6 punts consecutius i disparava els locals fins un 41 a 33 que semblava l'inici de la fi pels aragonesos. I més, després que al minut 24 Pablo Aguilar fos sancionat amb una tècnica per protestar.

Però l'insistència de Hettsheimeir, que fins aleshores duia 3 punts i un 1 de valoració -ha acabat amb 22 punts i un 27 de valoració- i l'ajut inestimable d'Stefansson, han anat acostant els d'Abós, 48 a 45 a menys de 2 minuts per acabar el quart. Però el balsàmic Palsson tornava a clavar un triple vital i deixava l'últim assalt a l'horitzó amb 53 a 47 a l'electrònic dels del Bages.

Període 'Maccabi' per endur-se el botí

Gladyr encara ha de millorar en defensa // Agències

Si els aficionats del CAI haguessin sabut el que els esperava, segur que haurien preparat el pitet. El subcampió de la Recopa de l'any 1991 ha fet de Maccabi i amb 34 punts ha fet impossible la victòria local. Explicacions? Que és difícil saber què has de defensar quan el rival et matarà sí o sí. D'algun mal havia de morir el Manresa i Hettsheimeir s'ha ofert voluntari per botxí. La defensa 'match up' manresana que volia impedir tirs oberts ha fet permès Hettsheimeir quedar emparellat amb algú menys poderós que ell a la pintura i ha fet estralls. També s'ha de dir que l'alt percentatge d'encert visitant -100% en tirs de dos, i no han llençat poc- no és el més habitual.

I menys el 6 de 10 en triples que s'han tret de la màniga els del Príncep Felip. Entrava quasi tot i d'arreu, malgrat més d'una bona intimidació local. Ponsarnau però, ha reconegut la manca de maduresa defensiva dels seus homes. Conseqüència d'algun tir obert incomprensible. Amb menys de tres minuts s'ha passat del triomf local al visitant. La culpa, els 11 punts finals entre Stefansson, Van Rossom, Hettsheiemir i Wright que han deixat a la mñinima expressió l'intent de reacció del Manresa. Al final 74 a 81 i primera derrota de l'Assignia a casa. Mentrestant, el CAI suma el seu tercer triomf consecutiu.

Fitxa tècnica:

 74 - Assignia Manresa (15+20+18+21): Rodríguez (5), Downs (15), Palsson (6), Doellman (18), Asselin (13) -cinc inicial-, Achara (7), Gladyr (6), Hanga (4) i Hernández.

81 - CAI Saragossa (22+7+18+34): Van Rossom (5), Wright (15), Stefansson (20), Aguilar (11), Hettsheimeir (22) -cinc inicial-, Cabezas, Archibald (3), Burstchi, Toppert (5) i Almazán.

Àrbitres: Juan Carlos Mitjana, Francisco José Araña i Jacobo Rial. Sense eliminats.

Incidències: partit de la vuitena jornada de la Lliga Endesa disputat al pavelló del Nou Congost davant d'uns 4.100 espectadors.

Comparteix i comenta

En portada