Victòries sofertes de Federer i Nadal

Guifré Jordan - 21/11/2011, 02:28

Els ex-números 1 del món han guanyat els seus partits en l'inici del Màsters de Londres en uns enfrontaments amb molts paral·lelismes. Federer i Nadal han derrotat Tsonga i Fish respectivament amb un còmode primer set, una relaxació al segon i un tercer on s'han mostrat més ferms que els adversaris en els moments decisius. Cap dels dos està a prop de les semifinals encara, i es trobaran dimarts en un partit clau pel grup.

Nadal no parteix com un dels grans favorits i ha estat a punt de perdre contra el número 8

Rafael Nadal ha vist com se li complicava el matx a mesura que queien els jocs (6-2, 3-6 i 7-6). El principi, però, ha estat contundent: un break inicial a Mardy Fish que ha encarrilat el primer set. El joc de fons s'ha imposat i el nord-americà no veia manera d'entrar al partit. La insistència en les boles liftades del manacorí l'han dut a un segon break definitiu pel parcial.

El principi del segon ha augurat emoció, ja que l'especial pressió al drive de 'Rafa' per part del vuitè jugador del rànquing ha establert un 3-0. La història del primer però invertida s'ha estat a punt de repetir quan després de mantenir el servei en diverses ocasions Fish ha tornat a posar contra les cordes el servei del rival al 5-2. Nadal no s'ha rendit, ha acabat amb penes i treballs mantenint servei però al joc següent ha cedit.

El tercer l'ha començat amb confiança, un 2-0 inicial li ha donat avantatge però el partit no estava sentenciat. Dos breaks seguits de Mardy Fish han significat un toc d'atenció pel balear, que s'adonava que aquest no és un torneig més. S'ha posat les piles, ha igualat l'enfrontament, i en el 5-4 a la restada ha gaudit de dues pilotes de partit desaprofitades per l'habilitat de Fish a la xarxa i un servei prodigiós. El partit s'ha vist abocat a un tie-break: el de Minnesota ha comès un error no forçat fruit de l'ansietat i ja no ha pogut aturar la victòria del manacorí.

Nadal s'enfrontarà a l'altre líder del grup B, Roger Federer, que també ha patit per arrencar la primera victòria a Londres (6-2, 2-6 i 6-4). El suís també s'ha estat a punt de veure sorprès per un Tsonga de menys a més en una actuació més comuna en el setze vegades campió de Grand Slam. En el primer parcial ha estat més agressiu que en la final del Màsters 1000 de Bercy que els va enfrontar fa una setmana. 'Winners' abundants, pujades a la xarxa eficaces i dos breaks sumats a la desorientació inicial del francès han fet el set més curt d'allò habitual.

Jo-Wilfried Tsonga ha demostrat estar amb opcions d'arribar a les semis

En el segon, Federer com d'habitud s'ha relaxat i ha regalat un joc de servei al de Le Mans, que ha deixat d'arrossegar-se per la pista. El joc de l'helvètic ha caigut a velocitat de creuer mentre que Tsonga ha lligat revesos guanyadors, volees eficients i fins i tot alguna deixada que l'han catapultat a retornar-li els dos trencaments soferts al primer set. Federer, capaç de més, ha pensat a concentrar-se en el tercer set massa de pressa.

Amb menys d'una hora de joc, els jugadors han anat al parcial decisiu amb el millor nivell de l'enfrontament. Uns serveis competits -en què Federer ha disposat una valuosíssima pilota per fer una escletxa al marcador- han precedit uns de còmodes, en què la potència a l'hora de posar la bola en joc han prevalgut. Tot feia pensar en un tie-break quan, amb el 5-4 a favor i restant, el suís ha vist com Tsonga es desballestava sol amb un error no forçat i una doble falta. El mestre no ho ha desaprofitat.

En dobles, la jornada també ha estat brillant, ja que ambdós partits s'han decidit al super tie-break per 11-9. Mentre que la parella de moda indopakistanesa, Bopanna-Qureshi, ha patit una derrota contra els veterans Mirnyi-Nestor, els àmpliament llorejats Llodra-Zimonjic també han ensopegat vers Fyrstenberg-Matkowski.

Comparteix i comenta

En portada