Avall el periscopi: el submarí groc abandona Europa (3-1)

Àngel Bravo - 22/11/2011, 23:57

El Vila-real s'hi jugava el tot per tot i ha perdut. El 0-2 de l’anada contra el Bayern, i les derrotes contra el City i el Nàpols, feien de Munic l'obectiu obligat a enfonsar per fer romandre les esperances de competir per la tercera plaça del grup i anar a l'Europa League. Però el submarí groc, sense els seus millors torpedes, ha estat l'abatut en un duel desigual ja que el de Heynckes són segurament el tercer millor equip del continent. Amb gols de Ribery, , el conjunt de la Plana abaixa el periscopi europeu.

 

L'anada contra el Bayern a El Madrigal ja augurava, en part, el resultat d'avui. Foto: Arxiu

Encara amb les baixes de Rossi, Nilmar, Cani, i un bon nombre de cracks, els groguets han començat el partit amb potència, concients de la seva vigent debilitat i que els alemanys entrarien a tancar el partit al més aviat possible.

Però a la primera aproximació seriosa del Bayern, el Vila-real ha encaixat l'1-0 temut. Minut 2, Marchena comet un error defensiu garrafal que aprofita Kroos per fer una passada en profunditat cap a Ribery, que la pica amb una qualitat magistral per inaugural el marcador i demostrar l'estat de forma tant de les seves cames com del conjunt alemany.

Els de la Plana no han tirat la tovallola tan d'hora, i han seguit pressionant, però a la mínima es trobaven amb ocasions del Bayern: al 6' per poc Timoshuk sorprèn Diego López, i Robben al 7'. La possessió i el regnat ha estat completament alemany, i per acabar-ho d'adobar els errors arbitrals no han anat a favor dels de Garrido.

Al minut 20, unes mans a l'àrea clarament voluntàries de Lahm no han estat xiulades, i tres minuts més tard ha arribat el segon del Bayern en més que possible fora de joc de Mario, després que un xut potent de Tymoschuk s'estabellés al pal esquerre de Diego López, i Mario Gómez, atent i infalible com sempre, rematés ben sol el rebot.

La primera arribada seriosa del Vila-real, que veia que el partit se li escapava justament pel joc però injustament per les jugades, ha estat al 38' en què Marco Ruben no ha arribat a enxampar la centrada de Borja. A partir d'aquí, el conjunt visitant ha despertat "un xic", aprofitant l'empenta sobretot als inicis de la segona part, amb el fabulós gol de Guzmán al 49' després d'una gran embranzida d'Oriol per la banda esquerra i una calculada centrada d'aquest al canadenc, que ha empalat de primeres per reduir distàncies.

La motivació dels valencians s'ha fusionat a partir d'aquí amb la prudència, i és que qualsevol descuit l'aprofitava Ribery, el millor del partit, que per poc fa el tercer de mitja xilena i de moltes maneres més, fins que l'ha fet al 68'. Kroos ha tornat a protagonitzar la passada en profunditat i Ribery, quedant-se sol al segon pal, ha superat per mitjà del driblatge Diego López, tancant a més un partit rodó.

Adjudicades la primera i la quarta plaça del grup, el partit del Vila-real contra el Nàpols de la jornada següent esdevé mer tràmit pel conjunt valencià que ha de girar ja el periscopi cap a la Lliga i la Copa.

Fitxa del partit

Estadi: Allianz Arena, capacitat per 66.000 persones. La boira ha fet lleugeres males passades.

Bayern de Munic: Neuer, Rafinha, Van Buyten, Boateng, Lahm, Ribery (Pranjic, 70'), Tymoschuk, Kroos, Alaba, Robben (Olic, 75'), Mario Gómez (Muller, 71').

Vila-real: Diego López, Mario, Musacchio, Marchena, Oriol, Ángel (Senna, 70'), Bruno, De Guzmán (Wakaso, 62'), Hernán Pérez, Borja Valero (Joselu, 77'), Marco Ruben.

Gols: Ribery (1-0), Mario (2-0), Guzmán (2-1), Ribery (3-1).

Àrbitre: Markus Strombergsson (suec). En el seu debut a Champions, grogues a Borja (19'), M. Ruben (41'), i a Ángel (60').

Comparteix i comenta

En portada