Djokovic s'imposa després de salvar un punt de partit

Guifré Jordan - 22/11/2011, 01:22

Espectacle amb majúscules a Londres en la segona jornada del Màsters de final de temporada. Novak Djokovic ha salvat un punt de partit per imposar-se al tie-break del tercer set contra Tomas Berdych en una actuació irregular del serbi (3-6, 6-3 i 7-6). Per contra, Andy Murray no ha guanyat ni un set contra David Ferrer en un matx de molt nivell en què l'alacantí no s'ha espantat en cap moment de la defensa numantina que ha presentat l'escocès (6-4 i 7-6).

Djokovic ha tornat a demostrar quina és la diferència entre els grans jugadors i els millors

El txec Berdych ha sortit amb les piles carregades a l'O2 arena i ha endossat dos breaks consecutius al número 1, ben col·locat a la restada però amb vuit errors no forçats i cap 'winner' en els quatre primers jocs. No obstant, com era d'esperar 'Nole' ha engegat recuperant un dels dos trencaments. La suor freda ràpidament ha aparegut a un pressionat Berdych amb dues boles de break adverses per equilibrar el marcador. Amb agonia ha salvat, però, l'adversitat i tot i que no s'ha desempallegat dels nervis ha aguantat el l'avantatge fins a culminar el set per 6-3 amb una dreta creuada espectacular.

Amb una altra actitud ha començat el de Belgrad el segon: restades imponents i sobretot fer córrer el rival i dominar així el fons de la pista. El break no ha trigat a arribar, i tot i el 3-0, el txec no s'ha rendit i ha incomodat el dominador hegemònic del 2011 durant el parcial. L'últim joc ha estat per això en blanc per Djokovic, qui amb confiança no ha cedit ni un centímetre en els primers compassos del set decisiu.

Els serveis han dominat en el tercer fins el 3-2 pel número 7, qui ha brillat i s'ha afiançat un break amb una dreta paral·lela increïble. El joc del serbi no era dolent, no s'ha rendit com hauria fet abans del 2011 i ha aprofitat dues doble faltes lamentables i un error no forçat del contrincant per redreçar la situació. La tensió i el nivell de joc han pujat fins el 6-5, en què el balcànic s'ha vist a un pas de l'abisme pels míssils del txec que el deixaven amb drives escurats com a tímida defensa. No obstant això, ha salvat el punt de partit com un campió i ha navegat més còmodament per acabar amb el patiment al tie-break.

David Ferrer es veurà dimecres les cares contra Novak Djokovic

Menys ha patit David Ferrer, que ha noquejat Murray en dos sets que poden ser molt valuosos per accedir a les semifinals. L'escocès ha començat suant de valent per aconseguir un break inicial que no ha consolidat al següent joc. El de Xàbia, molt agressiu, ha pujat a la xarxa per esgotar una i altra vegada Murray darrera la línia de fons en un sisè joc per emmarcar en què la igualtat ha continuat. No ha estat així al 5-4 per Ferrer. Ha demostrat ser un gat vell restant, ha tornat a fer esbufegar l'ídol local i s'ha endut el set gràcies en part a un error no forçat.

El segon no ha diferit en excés del primer, ja que els dos tennistes, arrauxats, han mostrat lluita. El britànic ha continuat sofrint per mantenir el servei, i ha aconseguit el break anhelat al setè joc per desconcentració de Ferrer. Aquest, però, no ha trigat més d'un joc a tornar-li la fita. Els nervis han aflorit i el joc s'ha vist perjudicat, no així l'emoció. El 6-5 del valencià, a la restada, ha significat l'últim graó per la victòria contra un Murray a un bon nivell, però contra les cordes massa sovint.

En dobles, els Bryan també han estat a punt de sortir mal parats del partit que els ha enfrontat a Melzer i Petzschner, amb bola de partit salvada inclosa. D'altra banda, la veterana parella d'indis, Bhupathi-Paes, ha caigut per sorpresa contra Tecau-Lindstedt. Demà el cara o creu entre Tsonga i Fish precedirà el ni més ni menys que 26è enfrontament Federer-Nadal de la història. Roger Federer continua sent el millor en dues coses:  ha estat premiat per novena vegada consecutiva com a jugador més estimat del públic, i per setena com el més esportiu de tots, com a resultat d'una votació organitzada per l'ATP i oberta al públic.

Comparteix i comenta

En portada