El Barça pica pedra per governar a Milà (2-3)

Albert Bermúdez - 23/11/2011, 22:40

El Barça ja és campió matemàtic del seu grup de la Lliga de Campions i pot afrontar el proper amb la certesa que pot donar descans als jugadors habituals en la darrera jornada. Messi i Xavi han estat els grans protagonistes però tot l'equip ha hagut de treballar molt la victòria davant un Milan que ha aconseguit empatar dues vegades fins a rebre el tercer gràcies a una gran aparició dels dos cracks d'avui.

Messi i Xavi han estat providencials

El descontrol s'ha apoderat d'una primera part increible per als espectadors neutrals. El Barça s'ha avançat ben d'hora gràcies a una combinació que ha fet arribar Abidal prop de la línia de fons i ha fet una passada mortal per la defensa milanesa. Entre Van Bommel i Xavi (que no és segur que ell l'hagi tocat en última instància) han empès la pilota al fons de la xarxa. Però el partit seguia trencat com al minut 87 d'una eliminatòria empatada i, després d'una incomprensible errada de Robinho, que ha rematat alt des de mig metre de la porteria de Valdés, ha superat el porter blaugrana.

Enmig d'ocasions i un partit entretingut fins al moment, el Barça ha aconseguit avançar-se novament per un clar penal comès sobre Xavi que Messi ha transformat. L'argentí ha hagut de repetir el llançament perquè en la primera ocasió ha fet la il·legalitzada paradinha i ha vist targeta groga. Ocasions n'hi ha hagut, per l'empat del Milan i per l'1 a 3 blaugrana (avui vestint d'aquell verd vistós).

Ibra ha 'mullat' // Agències

A la segona part s'ha vist un dels gols de la jornada. Kevin Prince Boateng ha controlat de manera dificilíssima una pilota, caçant-la a l'aire, i amb una genialitat de tacó s'ha esmunyit d'Abidal abans de batre Valdés pel primer pal. El Barça no ha tingut dels dies més fins i s'ha deixat endur molt pel ritme de joc del Milan, però quan ha tingut el moment, ha estat letal. Així ho han demostrat Messi en la passada i Xavi en la definició del 2-3, en una jugada de mestres que ha significat un cop molt dur per al Milan.

El Barça ha intentat calmar el partit i dominar la possessió amb més claredat i paciència, però li ha costat estar totalment centrat contra un Milan que avui ha plantat molta cara i mereix els seus respectes per un bon plantejament que el Barça ha hagut de trencar amb genialitats puntuals. Amb aquesta victòria els de Guardiola ja sumen 27 partits sense perdre.

AC Milan: Abbiati; Zambrotta, Nesta (Bonera 75'), Thiago Silva, Abate; Van Bommel (Nocerino 71'), Seedorf, Aquilani, Boateng; Ibrahimovic i Robinho (Pato 45')

FC Barcelona: Valdés, Puyol, Mascherano, Sergio Busquets, Abidal, Keita, Xavi, Thiago (Dos Santos 90'), Cesc (Pedro 79'), Messi i Villa (Alexis 66')

Gols: 0-1 (13') Van Bommel (p.p.); 1-1 (20') Ibrahimovic; 2-1 (31') Messi; 2-2 (53') Boateng; 2-3 (62') Xavi

Targetes: Als locals Aquilani, Nesta, Zambrotta i Van Bommel i als visitants Puyol, Messi Abidal i Mascherano

Comparteix i comenta

En portada