Roger escombra Rafa

Guifré Jordan - 23/11/2011, 00:09

Actuació per recordar de Roger Federer a l'O2 Arena contra el seu vell rival Rafael Nadal que obre un nou episodi de la rivalitat. El suís ha passat per sobre del manacorí (6-3 i 6-0) en un partit on comptava els punts per 'winners'. La rapidesa en els punts i l'ofec constant al joc de piloteig del rival l'han catapultat a la victòria massa fàcil per un Nadal esforçat. Mentre que l'helvètic s'ha classificat per les semifinals a falta d'un partit, 'Rafa' jugarà al cara o creu contra Tsonga, avui botxí de Fish. Murray ha abandonat el torneig i Tipsarevic el substituirà.

Federer serà número 3 del món a final de temporada si arriba a la final

Ningú no hauria dit abans d'avui que un marcador tan clar com el que es va viure a la final de Roland Garros el 2008 (on Nadal va endur-se el títol per 6-1, 6-3 i 6-0 contra Federer) podia veure's equiparat entre dos jugadors que es coneixen molt. En el 26è enfrontament, el cinc vegades campió del torneig ha estat estel·lar i no ha caigut en l'error de la relaxació que li va valdre pràcticament un Grand Slam fa mig any. La plasticitat dels cops, la contundència del joc ofensiu, un revés més afinat que mai i sobretot no caure en la teranyina de Nadal li han donat la victòria.

Rafael Nadal ha començat amb la consigna clara de sempre: atacar al revés, liftar la pilota i allunyar el rival de la línia de fons. Així ha mantingut la igualada fins el sisè joc. Federer ha dominat amb el drive a la restada i ha obert escletxa amb un joc elèctric. Amb el 4-2 i menys tens, el manacorí ha intentat recuperar la distància perduda, però un piloteig llarg i espectacular perdut era un mal auguri. Federer ha acabat el set amb un servei sense fissures (77% de primers) i el contrincant amb un únic punt guanyador a un joc de la desfeta parcial.

En el segon, Nadal s'ha vist desbordat des del primer moment per la incapacitat de desplegar el joc i sobretot per l'allau de restades guanyadores, drives creuats des del fons esplèndids, pujades a la xarxa decisives, agressivitat eficaç i, per sobre de tot, el revés del rival. Roger ha estat molt fi amb aquest cop i ha desmuntat l'estratègia de Rafa, que de seguida s'ha vist amb 3-0 avall i doble break en contra. Ha arribat al col·lapse quan ha vist que des de la restada tampoc feia mal, mentre que el mestre suís no ha tingut pietat i amb un revés increïble s'afiançava el tercer break. Amb el servei ha arrodonit el 6-0 i ha tancat el partit amb 28 cops guanyadors en una hora i dos minuts. Ja és a les semifinals, mentre que Rafa, amb un servei avui fosc, haurà de vèncer Tsonga si hi vol ser.

El francès és més a prop d'estar amb els quatre millors després de guanyar en dos sets Fish (7-6 i 6-1), en un inici fluix d'ambdós. La fredor del públic ha contagiat els tennistes, que no han definit fins al tie-break el set, malgrat els dos trencaments per cap. Les reiterades pujades a la xarxa de Fish han estat, però, contrarestades per Tsonga sense problemes amb 'passings'. El francès ha dominat el set en general, i s'ha imposat per un minibreak al joc decisiu.

Murray ha afirmat que va tenir molèsties durant la setmana passada

El de Minnesota, irregular en tot el partit, ha cedit en el quart joc del segon un break tot i l'esforç, però sense la seva arma essencial: el servei. Tsonga s'ha situat en tot moment per davant la línia de fons i ha enviat míssils que han deixat fora del partit el nord-americà. Impossibilitat d'atacar, s'ha desesperat des del fons a mesura que el marcador era més advers.

Fish matemàticament s'acomiada de Londres, de la mateixa manera que Andy Murray ha abandonat el torneig al·legant molèsties a la zona alta del quàdriceps -que va evidenciar al descans entre sets del partit contra Ferrer-. El substitut de l'escocès serà Janko Tipsarevic, que jugarà demà contra Berdych. En dobles, els favorits Llodra i Zimonjic han sumat la primera victòria contra Bopanna-Qureshi i encara tenen opcions de ser a semifinals. Mirnyi-Nestor ja són a semifinals després de batre Fyrstenberg-Matkowski.

Comparteix i comenta

En portada