Un David Ferrer pletòric fulmina Novak Djokovic

Guifré Jordan - 24/11/2011, 02:36

David Ferrer ha completat un dels partits més brillants de la temporada després de vèncer amb solvència el número 1 del món, Djokovic, per 6-3 i 6-1. L'alacantí ha excel·lit amb el servei i ha desactivat el serbi, que ha fet massa errors no forçats. Ja està classificat per semifinals i Nole no depèn d'ell mateix per ser-hi. Tipsarevic, substitut de Murray, ha animat la jornada i ha posat contra les cordes Berdych, que l'ha batut al tie-break del tercer set.

Ferrer buscarà un lloc per la final dissabte, com va aonseguir fa quatre anys

La tendència de la primera jornada del grup A s'ha fet més evident a la segona. David Ferrer ja va fer un partidàs contra Murray, i avui encara ha assolit un nivell més alt. Per contra, un Djokovic intermitent i erràtic contra Berdych avui ja no ha pogut reaccionar com ho va fer contra el txec. El setè joc del primer set ha dinamitat el matx, ja que l'alacantí trencava el servei amb un domini al fons de la pista aclaparador. Lluny de rodar-se, el número 1 ha mostrat poques prestacions en el segon servei (amb un 31% de punts guanyats) i ha cedit un altre break abans de perdre el set en 41 minuts. La pressió no ha estat un impediment perquè Ferrer completés la feina.

En el segon, el llistó encara ha estat més alt pel valencià, que pràcticament ha finiquitat l'enfrontament a la primera restada. Després de dos punts de break infructuosos, l'esforç ha tingut premi. A Djokovic li ha faltat l'espurna que l'ha dut a la glòria aquest any i ha notat el desgast que fa setmanes que arrossega. Sense poder fer front als pilotejos profunds i intensos de Ferrer, ha vist el servei trencat de nou i ha acabat perdent per un resultat just: els 33 errors no forçats hi han tingut molt a veure.

Divendres es veurà les cares amb el seu compatriota i substitut de Murray, Janko Tipsarevic, que ha animat i de ben segur que animarà la setmana. Tomas Berdych l'ha derrotat per 2-6, 6-3 i 7-6, però l'agressivitat dels cops i l'agilitat en el moviment per la pista del serbi han ofert espectacle i emoció a l'O2 Arena. El txec s'ha estat a punt de quedar fora del torneig, però un tie-break del tercer en què cap dels dos podia contenir els nervis ha caigut de la seva banda i es manté viu al Màsters.

Ara Djokovic ha de guanyar Tipsarevic i esperar que Berdych caigui contra Ferrer. Per contra, si el txec supera l'alacantí en dos sets serà ell qui passi, mentre que si ho fa al tercer, el número 1 haurà d'haver vençut l'altre serbi per la via ràpida. Les múltiples variables de classificació del grup A s'esvaeixen en el B, on els càlculs són més fàcils: Federer serà primer de grup, i qui s'endugui la victòria aquest dijous del partit Nadal-Tsonga l'acompanyarà a semifinals.

En dobles, els Bryan són a la penúltima ronda després d'escombrar avui Lindstedt i Tecau. D'altra banda, la parella dels veterans indis Bhupathi-Paes han vençut Melzer i Petzschner en dos sets també i tots tenen opcions de passar ronda amb els nord-americans. Aquest dijous Llodra i Zimonjic lluitaran per assegurar-se el passi, encara que no ho tindran fàcil contra els ja classificats Mirnyi-Nestor.

Comparteix i comenta

En portada