Victòria plàcida en la nit de Joan Carles Navarro (72-46)

Ferran Mayans - 24/11/2011, 22:31

Poc més de 24 minuts ha necessitat Juan Carlos Navarro per convertir-se en el jugador que més punts ha anotat en la història de l’Eurolliga. Amb una safata amb la mà esquerra ha encistellat el punt 2.716 en la història de la competició i ha superat el ja retirat Marcus Brown, que fins ara ostentava el rècord. I és que, tal com ha anat el partit, aquest ha estat l’únic alicient. El Barça ha trencat l’enfrontament només començar, amb un parcial d’11 a 0. A partir d’aquí, com ja està essent habitual aquesta Eurolliga, s’ha dedicat a administrar la diferència. Aquesta vegada, això sí, sense patir gens ni mica contra un Olimpija amb pocs recursos.

Juan Carlos Navarro ha fet història i s'ha convertit en el màxim anotador de la història de l'Eurolliga.

Els jugadors del Barça tenien clar que avui havia de ser la nit de Juan Carlos Navarro. Potser per això han decidit sentenciar el partit des de bon començament i no complicar-se la vida. Amb tres minuts i mig, Perovic, Marcelinho i el mateix Navarro n’han tingut prou per situar l’11 a 0 al marcador. L’Olimpija concedia massa segones opcions als blaugranes, mentre que en atac només feien arribar pilotes a Varda, que no se’n sortia en el cos a cos amb Perovic. Els de Ljubljana només han pogut maquillar la situació quan Danny Green ha començat a entrar en joc, i ha anotat vuit dels deu primers punts del seu equip. Després de deu minuts disputats, 23 a 16 favorable als locals, i la Bomba Navarro que ja portava set punts.

En el segon quart els homes de Xavi Pascual han repetit la fórmula. Els eslovens han tardat quatre minuts a anotar el seu primer bàsquet, mentre que en aquest temps el Barça ja havia anotat set punts i manava per 30 a 16. En un període amb poca anotació, els blaugranes s'han repartit els punts, i només ha destacat Mickeal, que ha encistellat els dos triples que ha llançat. A falta de 3 minuts, amb 34-24 al marcador, Navarro ha tornat a entrar al parquet per clavar un triple en la primera opció que ha tingut, i marxar als vestidors a només quatre punts d’assolir l’objectiu. Al descans, s’hi ha arribat amb 14 punts d’avantatge favorable al Barça (40-26).

A la represa, i amb el partit pràcticament decidit, el Palau Blaugrana ja només esperava el catorzè punt de Navarro. Els nervis s’han intensificat entre el públic quan als quatre minuts el de Sant Feliu anotava el que feia dotze amb una de les seves característiques bombes. Però Navarro no s’ha fet pregar i a la següent jugada ha arribat el moment més esperat. A falta de 5.33 per la finalització del quart, Eidson marxava sol en un contraatac, però ha vist que Navarro el seguia de prop i no ha dubtat a regalar-li la pilota perquè el català anotés un bàsquet fàcil amb l’esquerra. En una celebració més pròpia de l’NBA, els àrbitres han aturat el partit, i mentre s’anunciava el nou rècord històric per megafonia, els 4.455 espectadors que avui han assistit al partit han ovacionat durant un minut la Bomba, que ha agraït el gest des del centre de la pista.

Pel que fa al partit, poca cosa més a destacar. El Barça, contagiat per l’eufòria del Palau, ha ampliat la diferència a base de contraatacs i una bona defensa. El tercer quart, ha acabat amb un contundent parcial de 23-6 i amb els blaugranes dominant per 31 punts. Xavi Pascual ha repartit minuts entre tots els seus homes en l’últim període fins que tots excepte Xavi Rabaseda han aconseguit anotar.  La diferència pràcticament no s'ha mogut i el partit ha acabat amb el conjunt barcelonista 28 punts per sobre (72-46), i amb Kosta Perovic i Marcelinho Huertas com a millors escuders de Navarro, amb 12 punts cadascun.

 

Fitxa tècnica:

72– FCBarcelona Regal (23+17+23+9): Marcelinho Huertas (12), Juan Carlos Navarro (14), Chuck Eidson (5), Erazem Lorbek (4), Kosta Perovic (12) -cinc inicial-, Pete Mickeal (8), Boniface Ndong (2), Joe Ingles (2), Víctor Sada (4), CJ Wallace (5), Fran Vázquez (4) i Xavi Rabaseda (-).

46– Olimpija de Ljubljana (16+10+6+14): Aleksandar Capin (10), Sasu Salin (4), Danny Green (10), Damir Markota (-), Ratko Varda (3) –cinc inicial-, Boris Rothbart (2), Ben Woodside (3), Jaka Blazic (4), Davis Bertrans (-), Deon Thompson (8) i Dino Muric.

Àrbitres: Recep Ankarali, Zdravko Rutesici Sergio Silva.

Incidències: Partit corresponent a la sisena jornada de la primera fase de l'Eurolliga disputat al Palau Blaugrana davant de 4.455 espectadors. Al final dels quaranta minuts, s'ha fet entrega de la pilota del partit a Juan Carlos Navarro.

Comparteix i comenta

En portada