Tsonga deixa fora del Màsters de Londres a Nadal

Guifré Jordan - 25/11/2011, 01:12

Jo-Wilfried Tsonga s'ha classificat per les semifinals del Màsters de Londres després de batre Rafael Nadal en un partit gens vistós, però molt psicològic i ple de tensió (7-6, 4-6 i 6-3). El francès ha estat implacable amb el servei, cosa que li ha donat estabilitat. Per contra, el manacorí ha tingut molts alts i baixos i no ha estat gens encertat a la recta final. Tsonga passa com a segon de grup, darrere de Roger Federer, que ha superat Mardy Fish en un matx sense trascendència.

Rafael Nadal torna a quedar-se sense opcions en un torneig en què només ha aconseguit ser finalista (2010) i semifinalista (2006 i 2007)

El quíntuple campió a la terra batuda de Roland Garros ha començat afrontant situacions adverses als tres primers jocs de servei i no ha controlat el joc des del fons de la pista. El seu rival no tenia problemes posant la pilota en joc però no sabia decidir en els moments importants. En el setè joc el balear ha augmentat el llistó, no ha patit en el servei i ha posat més pressió a la restada amb boles liftades, incòmodes per Tsonga, que no obstant no s'ha arronsat i l'ha superat amb pujades a la mitja pista i diversos globus.

Al tie-break, dos errors no forçats del vigent finalista han decantat la balança, encara que al segon parcial les tornes han canviat. Tot i que Nadal ha continuat jugant sense deixar anar el braç i buscar els cops guanyadors, ha desgastat des del fons al francès, que no estava tan fi a la restada. La fluidesa dels serveis d'ambdós tennistes s'ha allargat fins al desè joc. El sisè cap de sèrie s'ha tornat a trobar en un moment crític ja que havia d'igualar a cinc el marcador, però els nervis han fet que la seva potència es descontroli i al quart punt de break ha vist com el partit anava al tercer.

El jugador gal cada vegada es quedava amb menys arguments per guanyar punts, el manacorí li guanyava tots els pilotejos i quan tot feia pensar que el partit es trencaria per una banda, ho ha fet per l'altra. Empatats a un joc, Nadal ha comès una doble falta, Tsonga ha atacat i s'ha fet amb un trencament que ha fet molt mal a la ment del número 2.

Les pilotes a la xarxa s'han acumulat, a mesura que el de Le Mans es creixia i feia incursions letals a la mitja pista -fins a 26 n'ha aconseguit-. Un segon break ha finiquitat el partit, encara que Nadal encara ha tingut opcions en remuntar-ne un gràcies a tres doble faltes del contrincant en el joc que havia de tancar el partit.

Jo-Wilfried Tsonga és el segon del grup B, mentre que un pletòric Federer s'ha classificat primer. El suís ha batut Mardy Fish en un partit que ha controlat pràcticament en tot moment (6-1, 3-6 i 6-3). En el primer set s'ha mostrat tan explosiu com en el partit contra Rafa, mentre que en el segon ha desconnectat. Fish, ja eliminat, ha lluitat més del que s'esperava, però una excessiva insistència en les volees l'han condemnat, no abans sense guanyar el segon set.

En el grup A, tot està obert i només David Ferrer està classificat. Novak Djokovic haurà de guanyar Tipsarevic aquest divendres per tenir opcions -si perdés només podria passar a semis amb una derrota de Berdych davant Ferrer-. Si el txec no ho fa contra l'alacantí, tindrà el passi. Si també guanya, però, les opcions es multipliquen.

En aquest supòsit, el número 1 només serà a la penúltima ronda si venç en dos sets i Berdych no ho fa en dos. Qualsevol altra combinació el perjudica. En dobles, Max Mirnyi i Daniel Nestor han deixat fora del Màsters Zimonjic-Llodra després de vèncer-los al super tie-break. Fyrstenberg i Matkowski els acompanyaran gràcies a la victòria contra Bopanna-Qureshi.

Comparteix i comenta

En portada