TV3 es quedarà sense Lliga i tancarà l'Esport3

Auri Garcia - 25/11/2011, 13:40

TV3 haurà de renunciar a les retransmissions de la Lliga de futbol per la retallada pressupostària del Govern, segons ha anunciat avui Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya. A més, la televisió pública catalana tancarà el seu canal temàtic dedicat als esports, Esport3, i tornarà a integrar la programació esportiva al canal 33.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat avui a la comissió de control de la CCMA una retallada del 13% del pressupost de Televisió de Catalunya per a l'any 2012. Una reducció de pressupost, dels 300 milions d'euros als 260 milions, que segons Mònica Terribas fa inviable continuar oferint el partit de Lliga en obert dels dissabtes en català.

Homs també ha anunciat la reducció del nombre de canals de Televisió de Catalunya, que passaran de sis a quatre. Tot i que el portaveu del Govern no ho ha confirmat, un dels damnificats serà el canal temàtic dedicat als esports, Esport3, que va néixer el febrer d'aquest any. Segons va explicar Mònica Terribas en la presentació del canal, la seva posada en marxa no suposava un sobrecost, ja que només aprofitava millor els continguts esportius que ja tenia Televisió de Catalunya.

Amb el tancament de l'Esport3, els programes i retransmissions esportives tornaran al canal 33, en què tornaran a competir per un lloc en la graella amb els continguts culturals. Les retransmissions de les rodes de premsa de Guardiola i els esports minoritaris seran els grans perjudicats.

Comparteix i comenta

En portada