Djokovic, incapaç de passar a semifinals

Guifré Jordan - 26/11/2011, 00:05

El millor jugador del món no ha estat capaç de vèncer un Janko Tipsarevic que no es jugava res (3-6, 6-3 i 6-3) i s'acomiada del circuit fins el 2012 sense posar la cirereta a la temporada. Tot i perdre podria haver passat a les semifinals, però la victòria de Tomas Berdych davant David Ferrer l'ha acabat de desballestar. El txec ha fet un partit de menys a més, on ha demostrat que malgrat la seva irregularitat, pot arribar a un nivell de joc excels.

La victòria treballada de Berdych li dóna el passi a una semifinal contra Tsonga, més assequible que Federer

El primer set de la segona semifinal ha corroborat ja l'estat de gràcia de Ferrer, que, sabedor que ja era a semifinals, ha sortit com un llamp acorralant al fons de la pista el contrincant. Ha alternat el joc ofensiu i defensiu a la perfecció, mentre que Berdych, pensant en el cara o creu que se li presentava, estava tens. El txec ha presentat com a únics arguments al primer parcial el servei i el revés paral·lel, que ha fet mal però que Ferrer ha sabut contrarestar. El trencament ha acabat caient al vuitè joc del matx, i el valencià l'ha consolidat.

El segon parcial ha estat més variable: alts i baixos dels dos tennistes i final amb desenllaç inesperat tenint el compte com d'erràtic ha estat al principi el txec. El número 7 del món ha sortit desbocat a atacar a la mitja pista. Nerviós, no ha gestionat bé les pujades i Ferrer l'ha cosit a 'passing shots', cosa que li ha garantit un break per avançar-se 2-1. Tot i que el centreeuropeu li ha tornat, Ferrer era un mur infranquejable al fons i ha tornat a obrir escletxa pel 4-3. No obstant això, durant tot el set ha arrossegat un dèficit de servei que no havia mostrat durant el campionat.

Al vuitè joc i amb el 40-15 en contra i restant, Berdych s'ha aprofitat d'un grapat d'errors no forçats del contrincant, que l'ha convidat a tornar a entrar al partit. El txec s'ha il·luminat, ha equilibrat el marcador i ha convertit les dubtoses pujades a la xarxa en atacs letals, mentre que boles des del fons s'han tornat míssils amb precisió. Ferrer ha cedit el break que ha dut el partit al tercer i que ha donat tanta confiança a Tomas com per no deixar opcions a l'alacantí en el tercer. El setè cap de sèrie, llançat, s'ha posat amb 5-0 al marcador aprofitant boles curtes que li arribaven de l'altra banda de la xarxa.

Janko Tipsarevic ha recordat el punt de partit que va desaprofitar contra Berdych, que li podria haver donat les semifinals

La victòria de Berdych ha eliminat Novak Djokovic, que no ha fet prou mèrits per ser a semifinals. Tot i encarrilar l'enfrontament amb un primer set força còmode, en què podria haver trencat dues vegades el seu compatriota, no ho ha rematat. Estava jugant bé, però el primer joc del segon ha canviat la tendència. Tipsarevic ha mantingut el servei després de molt patiment, i després d'un break per banda, ha tornat a trencar el número 1 i s'ha embutxacat el set.

Nole, amb 19 errors no forçats al segon, ha continuat amb la mateixa línia i ha facilitat el camí a Janko per vulnerar-li el servei de nou i sumar quatre jocs seguits. El substitut de Murray s'ha fet fort, ha pogut mantenir la pressió, i ha acabat guanyant gràcies en part a un dèficit en el servei del millor. Djokovic tanca una temporada estel·lar havent patit un terç de les sis derrotes el 2011 en aquest torneig. Afrontarà el 2012 amb el número 1 del rànquing, 70 victòries i deu títols per defensar.

En dobles, els veterans indis Mahesh Bhupathi i Leander Paes han fet la feina i han batut els Bryan -ja classificats- per 6-4 i 6-2 en menys d'una hora. Les dues parelles seran a semifinals i barren el pas a Melzer i Petzschner, que no obstant han guanyat Lindstedt i Tecau. Aquest dissabte Roger Federer i David Ferrer -que a causa de la derrota ha acabat segon de grup- jugaran per estar a la final a les 15:00, mentre que Tsonga i Berdych ho faran sis hores més tard.

Comparteix i comenta

En portada