Atac de Granada a la Catedral (0-1)

Àngel Bravo - 27/11/2011, 22:24

Les coses del futbol. L'Athlètic Club ensopega a casa contra el Granada després de vuit partits de Lliga sense perdre, en un partit que aspirava a tot el contrari. Els bascos han dominat en possessió i en joc però el Granada ha sabut aprofitar les contres i els córners, d'on han tret precisament l'únic gol del partit, de cap, autoria d'Iñigo López. El Granada de Fabri, així, segueix en una fase de recuperació, sortint del descens, mentre que els de Marcelo Bielsa desperten del somni tot i demostrar molt bon estat de forma per competir per la zona europea.

Iñigo López ha estat l'encarregat de fer l'únic gol del partit. Foto: Arxiu

Avui a la Catedral ha sonat la campanada, i és que, com l'episodi d'ahir a Getafe, els que havien de ser favorits per endur-se els tres punts, s'han acabat enduent un gol en contra. L'Athlètic ha estat contra el Granada el clar protagonista en aportar electricitat a la gespa, però els andalusos han sabut jugar a la perfecció les seves cartes: esperar, contraatacar, marcar i mantenir el resultat.

Les primeres arribades marca de la casa, firmaven una victòria local abans de temps. Els lleons han practicat la jugada combinatòria amb força comoditat en camp contrari, com ho demostra la primera de perill al minut 14 que acaba amb un xut de Susaeta que la defensa granadina desvia a córner. I quan la combinació no donava fruits, els lleons han optat per la clàssica pilota llarga a Llorente. Els granadins, per la seva part, conscients de la inferioritat tècnica, han cedit el domini total per restar atents als contracops i a les jugades de pilota parada.

Així és com ha arribat el gol d'Íñigo López al minut 31, en un servei de cantonada assistit mil·limetradament per Martins, que López caça perfectament amb el cap per posar-la allà on Gorka no pot arribar. Ha estat aquesta la primera gran jugada de perill visitant, que ha descol·locat les espectatives dels aficionats bilbains. La pauta de joc, però, ha seguit igual, el Granada ha seguit jugant bé sense pilota, tapant forats i mantenint el resultat fins que ha acabat la primera part.

Al segon temps, s'ha repetit la dinàmica si bé amb un toc ofensiu fruit del canvi decidit per Bielsa en fer entrar Gabilondo i traient Aurtenetxe. Això ha incrementat l'esperit agressiu dels lleons, però també els ha fet oblidar la zona de mitjos, el que ha permès que els andalusos protagonitzessin més aproximacions i ensurts a la contra.

Cadascú ha posat de manifest el seu paper al llarg de tot el partit. Les innombrables incursions basques no han arribat a capgirar el marcador, mentre que jugadors com Mikel Rico i Dani Benítez han tingut les seves oportunitats per encarar Gorka Iraizoz. L'entrada de David López ha desequil·librat més el joc en favor dels locals, amb la creació de dues jugades que bé podien haver valgut com a mínim el punt de l'empat, però avui no ha estat el dia. Fins i tot als darrers minuts, Muniaín, segurament el millor jugador del partit, ha caigut a l'àrea rival entre moltes cames, però Mallenco no ha xiulat el penal reclamat.

A la jornada següent, els bascos visitaran Mallorca, mentre que els de Fabri rebran el Saragossa, equip que precisament superen a la taula gràcies al partit d'aquesta nit.

Fitxa del partit:
Estadi: La Catedral
Athlètic Club: Iraizoz, Aurtenetxe (Gabilondo, 45’), Amorebieta, Javi Martínez, Iturraspe, De Marcos (Iñigo Perez, 72), Susaeta, Herrera (David López, 63’), Muniain, Llorente, Iraola.
Granada: Roberto, Nyom, Siqueira, Ighalo (Geijo, 74’), Mikel Rico, Carlos Martins (Abel, 89’), Uche, Yebda, Jara (Dani Benítez, 67’), Iñigo López.
Gols: 0-1 (Iñigo López, 31’)
Àrbitre: Undiano Mallenco, grogues als locals Aurtenetxe i Muniaín, i als visitants Nyom, Yebda, Siqueira i Roberto.

Comparteix i comenta

En portada