El Manresa s'enfonsa en un partit lluitadíssim (75-67)

Roger Mateu - 27/11/2011, 01:47

Derrota ajustada de l'Assignia Manresa davant el València, la cinquena de la Lliga i la tercera de consecutiva. Els manresans han venut molt cara la pell de l'ós en un matx que Splitter i Caner-Medley s'han encarregat de decantar a favor dels de Paco Olmos. Cada pivot ha acabat amb un 23 de valoració, i amb la seva bona feina durant tots els trams del partit han deixat en un no res la gran recuperació bagenca. El quartet format per Doellman, Asselin, Downs i Hanga, ha estat el catalitzador ofensiu dels de Ponsarnau -42 punts entre tots-.

 

L'Assignia ha aguantat tot el que ha pogut // Agències

El Manresa ha mantingut el pols amb l'estirada inicial valenciana. Splitter i Caner-Medley eren els absoluts directors de la pel·lícula atacant dels de "La Fonteta", ja que han anotat 20 dels 22 punts del seu equip al primer assalt. Però el Manresa ha anotat els mateixos punts, a tenor de la gran capacitat ofensiva de Doellman i d'Asselin. Els dos pivots han estat a l'alçada dins de la pintura i des del perímetre. Dos triples dels nouvinguts han fet que el primer quart acabés amb un 22 a 22 d'allò més motivador.

Amb Lischuk i Pietrus damunt del parquet, i amb una gran intensitat i gran metrònom entre la defensa i l'atac dels locals, la diferència ha augmentat fins un clar 37 a 24 al minut 16. El Manresa havia de reaccionar fos com fos. I ho ha fet. Gràcies a la seva inesgotable capacitat d'entrega i a mercè de la seva indestriable voluntat. Els pupils de Ponsarnau han aconseguit retallar la distància, en part perquè el conjunt local havia tret el peu de l'accelerador. 42 a 35 al descans i tot per decidir.

Els blanc-i vermells han seguit a l'alça després del quart d'hora de rigor. Els jugadors taronges eren incapaços de veure cistella amb la facilitat dels primers 16 minuts i un intel·ligentíssim Javi Rodríguez se n'ha aprofitat. El de Porriño ha dirigit de meravella els seus companysi ha trobat els forats en la defensa d'Olmos. Downs i Doellman eren els artillers d'una remuntada que ha culminat Asselin per col·locar un bonic 52 a 54 al minut 28. El triomf parcial ha tingut continuïtat amb el 57 a 61 a la fi dels primers 30 minuts.

S'arribava al moment crucial i semblava que el Manresa no deixaria escapar el triomf. Ara era Román Montañez qui mantenia el marcador favorable, el de Sant Joan de Vilatorrada feia el 60 a 64 al minut 34. Ha estat el moment clau pel València. Nando de Colo i Splitter, que havien mantingut viu el seu equip, han cedit el comandament a la gran capacitat física general, superior a la manresana, que els ha fet guanyar un partit que semblava impossible en els darrers minuts.

Pèrdues absurdes dels visitants, bon control del rebot taronja, un parell d'accions encadenades de Caner-Medley i un triple determinant de Kuksiks ha deixat en un no res el partit enorme dels de Ponsarnau. Al final, 75 a 67 i per primer cop enguany, l'Assignia té més derrotes que victòries i abandona la zona que els daria accés a la Copa. Els dos grans protagonistes del València, Splitter i Caner-Medley, han acabat amb 15 i 17 punts, respectivament.

Fitxa tècnica:

 

75 - Valencia Basket (22+20+15+18): San Miguel (4), De Colo (15), Martínez (3), Caner-Medley (17), Splitter (15) -cinc inicial-, Markovic (6), Lishchuk (9), Pietrus (-), Kuksiks (6) i Abia (-).

67 - Assignia Manresa (22+13+26+6): Rodríguez (6), Downs (10), Hanga (9), Dolleman (12), Asselin (11) -cinc inicial-. Montánez (6), Gladyr (4), Achara (7) i Oriola (2).

Àrbitres: Amorós, Peruga i Castillo. Han eliminat per faltes personals el visitant Doellman (m.39).

Incidències: partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Endesa disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant d'uns 7500 espectadors.

 

Comparteix i comenta

En portada