Per Nadal, cada jugador NBA al seu corral

Marc Fontrodona - 28/11/2011, 15:11

Després que s'hagi arribat a un principi d'acord perquè l'NBA comenci el dia de Nadal, cal veure què passarà amb els jugadors que han decidit marxar. El dia 9, si es remata el principi d'acord, els equips iniciaran la pretemporada de la lliga, que tindrà 66 partits. Dels equips catalans, només la Penya s'havia fet amb els serveis d'Eyenga, mentre que l'Assignia Manresa i el Barça Regal no havien apostat per cap d'aquests (i resultarà ser l'opció més encertada). Fem un repàs a les situacions que afecten a la lliga ACB i a l'Eurolliga:

Eyenga tot just ha jugat 4 partits // Arxiu

- Fiatc Joventut: Eyenga. Té contracte en vigor amb els Cleveland Cavaliers i allà tornarà ben aviat. Fins el moment, tampoc havia aportat tot allò que s'esperava d'ell i amb prou feines tenia una mitjana de 5 de valoració en els 4 partits disputats.

- Reial Madrid: Rudy i Ibaka. El club de la capital de l'Estat sí que té un problema: havia construït l'equip al voltant de Rudy (19.5 de valoració per partit i MVP de la tercera jornada) i ara haurà de marxar. L'ex de la Penya té contracte amb els vigents campions, els Dallas Mavericks fins el final de temporada. El club blanc s'havia assegurat que torni el 2012, però no que en cas de represa s'hagués de quedar. Per tant -sense descartar que hi hagi noves negociacions- l'illenc hauria de tornar. Ibaka, per la seva banda, només venia a suplir Velickovic els 2 mesos que estava de baixa. Per tant, tornarà als Oklahoma City Thunders tan bon punt faci falta.

- Caja Laboral: Seraphin i Dragic. El primer estava quallant una temporada prou bona, però haurà de tornar amb els Wizards, amb els que encara té contracte. El segon, tot just ha jugat 3 minuts en Eurolliga i també està obligat a tornar. En aquest cas, als Houston Rockets.

- València BC: Splitter. L'alta del brasiler havia donat el toc de qualitat que els faltava per acabar de tenir un equip competitiu. De fet, havia anotat 12 i 15 punts i capturat 12 i 9 rebots en els 2 partits disputats. Malgrat això, els valencians deixaran de comptar amb Tiago perquè té contracte amb els Sant Antonio Spurs.

Singler és el referent alacantí // Arxiu

- Lucentum Alacant: Singler. L'estrella dels alacantins, que els ha portat a la part alta de la classificació, és l'únic dels NBA a l'ACB que no està obligat a marxar. Té clàusula de sortida i Detroit Pistons l'han anat a veure jugar, però caldrà veure quina decisió acaben prenent ambdues parts. Ha estat MVP de la primera jornada i està fent bons números.

A Europa també s'havien fet moltes incorporacions. Especialment en els equips turcs, però també en els francesos. També n'hi haurà en altres països i, per últim, hi ha jugadors que es queden. Però si aquí havien estat força importants, a Europa, aquests jugadors marcaven la pauta. Prova d'això és que, en les 6 jornades de competició, només San Emeterio ha estat capaç de trencar l'hegemonia en els MVP dels jugadors provinents del Locaut.

En els vídeos del canal de l'Eurolliga dels millors jugadors de la jornada, així en queda constància. En deixem aquí un de Farmar, un de Batum i un de Kirilenko. (Aquests dos últims han repetit):

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

En el capítol de baixes sonades que faran perdre nivell, veurem: Deron Williams (Besiktas), Pachulia (Galatasaray), la "no" arribada d'Odom al Besiktas, Batum (Nancy), Parker (Villeurbanne), Diaw (Bordeus), Galinari (Milan), la "tampoc" arribada d'Evans a Roma, Pekovic (Partizan), Farmar (Maccabi), Lawson (Zalgiris) o Green (Olimpia).

Dubtant, en aquests moments, hi ha jugadors com Ilyasova (Efes), qui està obligat a tornar però ha mostrat la seva predilecció per quedar-se tot l'any al seu país. Per altra banda, Ajinca tampoc té clar si es quedarà al Toulon o acceptarà ofertes de l'NBA. En últim lloc, el més important: Kirilenko. L'aler rus és agent lliure i no li faltaran opcions per tornar a la lliga nord-americana, però potser opta per quedar-se a Rússia, on no li paguen gens malament.

Kirilenko no té el futur clar // Arxiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per acabar, hi ha jugadors que sí que es quedaran. Són aquells que en el seu dia, no van incloure una clàusula de sortida com sí van fer tots els què s'han anomenat al principi de l'article. La llista, però, és curta: Krstic (CSKA), Weems (Zalgiris), Vujacic (Efes), Songaila (Galatasaray), Andersen (Siena), Law (Partizan) i Armstrong (Villeurbanne).

 

Comparteix i comenta

En portada