A l'Estadi, tot continua igual (4-0)

Marcel Sanromà - 29/11/2011, 23:01

Després de naufragar a Getafe, el Barça ha fet pagar la desfeta al Rayo. Els madrilenys han sortit amb un plantejament valent que ha sorprès els blaugrana durant vint minuts. Després, una genialitat d'Alexis ha obert la llauna i el Barça ha començat a gaudir. Flors i violes, i el Bernabéu, més a prop.

Alexis s'ha lluït amb un doblet // Agències

Sandoval havia promès sorprendre i ho ha aconseguit. Tot i que només al principi. Durant vinv minuts, el Rayo ha somiat, i el Camp Nou s'ha preocupat. Guardiola ha corregit, ràpid, cap al 3-4-3 avançant Alves, i les coses han començat a rutllar. Un altre canvi posicional, Alexis, de dreta a esquerra, ha afavorit també el primer gol del partit. El xilè retalla dins l'àrea, frena, l'engalta de rosca i cap a dins. Queia el castell de cartes.

Poc després, de nou Alexis feia el segon aprofitant una pilota morta, i Villa el tercer encara abans del descans, a porteria buida, gràcies a la generositat d'Alves, que li ha regalat el gol. El Barça ja gaudia sense complexos, amb un Iniesta inspirat després de la lesió.

A la segona part, Messi ha decidit que no estava disposat a cedir tot el protagonisme a Alexis, i que també volia la seva part del pastís. Així ha estat que s'ha inventat una gran cursa per la banda dreta que ha culminat ell mateix internant-se a l'àrea pel lateral i afusellant Cobeño sense compassió i amb contundència. 4-0 al minut 50.

Messi ha tornat a marcar // Agències

Cesc i Thiago donaven aleshores descans a Iniesta i Xavi, però no ha canviat res. El Rayo ha mogut peces per recuperar el seu esquema habitual, però ja no hi havia res a fer, era una joguina en mans blaugranes, i el Barça encara n'ha intentat fer més.

Una passada directa de Valdés a punt ha estat d'acabar en el cinquè després de l'error de la defensa, però la pilota marxava alta. També ho intentava Messi en la seva clàssica jugada individual en eslàlom després d'un gran driblatge, però la pilota marxava plorant fora per poc, al segon pal.

Aquest cop no hi ha hagut gol al descompte, i el 4.0 ha estat definitiu. Tres punts al sarró, i el Bernabéu en el punt de mira. Clarament per a Piqué, que ha forçat la cinquena groga per saltar-se el partit contra el Llevant i assegurar-se la presència contra el Reial Madrid.

Fitxa tècnica:

FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal, Xavi (Thiago, '53), Iniesta (Cesc, '54), Keita, Alexis (Adriano, '70), Messi i Villa.

Rayo Vallecano: Cobeño, Botelho, Arribas, Labaka, Jordi Figueras, Movilla, Javi Fuego (García, '53), Michel (Tamudo, '45), Michu, Casado i Lass (Piti, '68).

Gols: 1-0 Alexis ('28), de jugada personal. 2-0 Alexis ('40), des de dins l'àrea. 3-0 Villa ('42), a porteria buida. 4-0 Messi ('49), de jugada personal.

Arbitratge: Pérez Lasa (col·legi basc), ha amonestat els locals Valdés ('81) i Piqué ('83), i els visitants Lass ('39), Jordi Figueras ('44) i Arribas ('59).

Comparteix i comenta

En portada