Els culers, menys religiosos que els blancs

Auri Garcia - 30/11/2011, 18:50

Els seguidors del Barça són menys religiosos que els del Madrid, segons un sondeig de Metroscopia, l'empresa que s'encarrega dels estudis d'opinió del diari El País. L'equip blanc és el que té més aficionats a l'Estat, mentre que el Barça és el segon classificat seguit d'Atlètic de Madrid i València. Si s'ha d'escollir entre els dos grans, però, la majoria té més simpatia pel Barça.

Més d'una quarta part dels seguidors del Barça es defineixen com a "no creients" o "ateus", mentre que són menys d'un de cada deu els madridistes que es col·loquen en aquesta categoria. Els "catòlics no practicants" són el col·lectiu majoritari entre l'afició blaugrana, amb un 34% del total, i només el 14% es defineix com a "catòlics practicants". En canvi, entre els seguidors del Madrid, els col·lectius més nombrosos són els "catòlics practicants", amb un 30% del total, i els "catòlics poc practicants", amb un altre 30%.

Pel que fa al nombre d'aficionats, el Madrid és l'equip amb més seguidors a l'Estat, amb un 31% del total dels ciutadans, mentre que el Barça és segon amb un 25% del total. El segueixen Atlètic de Madrid i València, que estan un pas per davant d'Athletic de Bilbao i Betis. Sorprenentment, Saragossa i Reial Societat tenen més seguidors que el Sevilla. L'Espanyol és el tretzè classificat.

A la pregunta directa de si prefereixen el Madrid o el Barça, el 37% dels ciutadans de l'Estat escullen el club català, mentre que només el 32% prefereix el club blanc. Així doncs, entre els qui tenen com a primer equip un que no es cap dels dos grans, el Barça cau millor que el Madrid.

Comparteix i comenta

En portada