Exhibició abans del Bernabéu (5-0)

Marcel Sanromà - 03/12/2011, 22:11

El Barça ha passat per sobre del Llevant amb una primera meitat elèctrica i arriba al Clàssic de dissabte vinent amb la moral recuperada després d'una nova golejada. Cesc s'ha exhibit amb dos gols i Messi i un Alexis cada cop més acoplat han tancat el recital.

Gran partit del Barça // Agències

Amb prou feines havíen transcorregut tres minuts que el Barça ja demostrava que el Llevant podia oblidar-se dels seus bons números com a visitant. Cesc recollia un cop de tacó exquisit d'Iniesta i engaltava un xut ras que sorprenia Munúa i feia pujar l'1-0. Només era l'inici d'un autèntic festival de joc, amb el mateix Fàbregas, Xavi i Iniesta remenant la pilota a una velocitat de vertígen que marejava els granotes (avui de negre i blanc, difícil de distingitr des de la tribuna de premsa de l'Estadi).

El Barça tampoc amenaçava en excès amb el segon, però en una falta, Cesc s'alçava per enviar, de cap, la pilota al fons de la xarxa amb un remat bombat. Els blaugrana posaven la directa i Iniesta recollia una jugada de Messi per assistir brillantment Cuenca perquè l'extrem fes el tercer a plaer. Just abans, Alves havia substituït Puyol, perquè el de La Pobla s'havia marejat després d'un xoc.

El partit semblava decidit a tots els efectes, però el Llevant s'ha atrevit a discutir la piconadora blaugrana amb una bona triangulació que ha acabat amb un xut de Koné rebutjat brillantment per un Valdés que amb prou feines ha tingut feina. El partit arribava al descans amb la mateixa tendència unilateral, i l'afició desfilava a omplir el pap satisfeta. L'únic punt negatiu, l'actitud del Llevant, que després del tercer ha vist les orelles al llop de la golejada i ha decidit endurir el seu joc.

Cesc, 7 gols en lliga // Arxiu fcbarcelona.cat

Tot apuntava a que el Barça administraria la diferència a la segona meitat, però la ventada s'ha mantingut, i Messi feia la seva aportació de la nit amb un gol rapidíssim: pilota recollida dins l'àrea, control i remat creuat. Gol. El Camp Nou crida "Messi, Messi". L'argentí ja ha igualat el total de gols que va fer la temporada passada a la Lliga a casa, 16. En menys d'una volta. I cinc minuts després, Alexis es treia del barret una jugada similar a la del partit contra el Rayo: Control, retall, i gol. Aquest cop, ajudat per l'esquena de Del Horno, que desviava la trajectòria de la pilota per bombarla el suficient per picar al travesser i baixar a gol.

Era el minut 60 i el partit estava tancat. Tocaven canvis. Keita ja havia subsituit Busquets al descans per evitar so Mrpreses i garantir la presència del de Badia al Bernabéu i aleshores era el torn de Cesc, amb targeta, d'abadonar el camp, per donar entrada a Pedro. Els de Guardiola es reservaven, però continuaven acorralant els llevantins, que aprofitaven les seves escasses incursions per rondar amb criteri l'àrea blaugrana, com en un remat de Del Horno a la sortida d'un còrner, que ha obligat Valdés a estirar-se per evitar el gol i sumar el dotzè partit seguit a casa sense encaixar-ne cap.

Messi ho intentava en un parell d'ocasions, que marxaven fora inexplicablement, i l'àrbitre Teixeira Vitienes (el germà del que fa anys que arbitra a Primera, compte), ha anul·lat dubtosament un gol d'Iniesta abans del final. La pilota havia estat mal rebutjada per un defensa, però l'assistent ho ha considerat insuficient i ha marcat fora de joc. Al final, una nova maneta per afrontar el partit importantíssim de dissabte vinent al Bernabéu. La moral torna a estar alta.

Fitxa tècnica:

FC Barcelona: Valdés, Puyol (Alves, '36), Mascherano, Abidal, Sergio (Keita, '46), Xavi, Cesc (Pedro, '71), Iniesta, Cuenca, Messi i Alexis.

Llevant: Munúa, Javi Venta (Rubén Suárez, '65), Ballesteros, Del Horno (Cabral, '75), Juanfran, Farinós, Pedro López, Xavi Torres, Iborra (El Zhar, '57), Valdo i Koné.

Gols: 1-0 Cesc (3'), amb un xut ras des de la frontal. 2-0 Cesc ('33), de cap, a la sortida d'una falta. 3-0 Cuenca ('37), a passada d'Iniesta. 4-0 Messi ('55), de xut ras, creuat. 5-0 Alexis ('60), de mitja vaselina.

Arbitratge: José Antonio Teixeira Vitienes (col·legi càntabre) ha amonestat Cesc ('44) i Valdés ('90) pels locals i Javi Venta ('26), Ballesteros ('32), Del Horno ('42) pels visitants.

Comparteix i comenta

En portada