Falcao ha tornat (3-1)

Àngel Bravo - 04/12/2011, 14:55

Falcao ha tornat. I ha tornat a marcar a la fortificació roig-i-blanca del Vicente Calderón. L'Atlètic- Rayo d'aquest migdia, entre un conjunt local que venia de classificar-se als 16ns de final de l'Europa League i d'uns visitants amb una ratxa de derrotes contra equips difícils, ha ofert molta energia positiva per ambdós costats, si bé més per qui més la necessitava. Els gols de Gabi, Falcao i Salvio pretenen fer veure la voluntat dels de Gregorio Manzano per recuperar la seva zona natural de la taula, mentre que Piti, al darrer minut del partit, ha fet el 3-1 d'honor i justícia per un Rayo que ho ha donat tot per encarar el rival.

Falcao fa el segon gol del partit. Foto: Arxiu

D'entrada, la primera notícia d'aquest nou derbi madrileny ha estat la tornada de Radamel Falcao i la titularitat de Reyes, interpretada en clau de recuperació de la confiança per part de Manzano en un moment en què els rumors que el 10 de l'Atlètic està en el punt de mira del Galatasaray són cada cop més sorollosos. El conjunt matalasser ha afrontat aquest partit de la 15a jornada amb totes les armes, doncs, sobre la gespa, mentre que el Rayo, arrossegant la ressaca de la derrota contra el Barça de dimarts passat, ha intentat protegir el seu estatus d'equip de primera en un moment en què de fet estava en igualtat de punts que l'Atlètic.

El partit ha començat amb molta intensitat, mostrant la primera ocasió de perill al minut 3 amb un xut entre els tres pals, però no gaire potent, de les botes Koke, en una contra de 3 contra 2 que podia haver obert el marcador. L'esfèrica no ha trobat el mig camp durant bona part de l'enfrontament, i és que el ritme de joc ofert per les constants anades i vingudes dels equips no ho ha permès. Així, el Rayo ha tingut la seva primera ocasió a destacar al minut 10, en un xut a pilota parada de Piti, uns dels franja-rojos més presents al terreny de joc, que ha fregat el pal esquerre d'Asenjo. Tamudo ha mirat de caçar en volea la pilota a la següent jugada, i tot i que li ha sortit fluixa i fàcil pel porter de l'Atlètic, ha servit per oferir al Calderón la carta de presentació d'un equip valent i sòlid, que ha anat a l'atac i a pel partit en tot moment.

El tigre Falcao, avui amb guants, no ha amagat però les urpes, corresponent les assistències de jugadors com Filipe i Reyes, que l'han trobat en força ocasions. El primer gol de l'Atlètic, així, ha comptat amb la participació del colombià. Al 24', l'home dels 40 milions ha vist la incursió de Gabi a l'interior de l'àrea, oferint-li una esfèrica incisiva que el madrileny ha picat per inventar-se una preciosa vaselina i obrir el marcador. No obstant això, el Rayo no s'ha rendit i la possessió s'ha mantingut igualadíssima la resta de la primera part.

La segona part no ha envejat en res el joc intens ofert al primer temps i és que ràpidament s'han pogut veure les primeres ocasions. Així, Diego Ribas al 49' i Tamudo al 54' han tingut els primers duels contra els porters dels darrers 45 minuts, que advertien de la més que remota possibilitat de veure més gols per part de qualsevol dels dos conjunts. Aquests no han arribat, però, fins al 73', en una jugada iniciada pel mateix Diego Ribas que, després de piruetejar per l'àrea rival ha aconseguit formular una centrada exquisida cap al colombià Falcao, que llançant-se en planxa ha aconseguit fer de cap el segon de l'Atlètic, anticipant-se espectacularment a Figueras i sorprenent a Cobeño. Val a dir que el porter del Rayo ha estat decisiu per salvar l’ampliació de distàncies al marcador.

Els últims minuts han esdevingut un cirereta ben dolça per part dels dos equips. Primer pels canvis, i és que de banda del Rayo, Sandoval ha fet sortir del camp a l'exmatalasser Movilla, oferint-li la possibilitat de rebre una forta i emotiva ovació. Al seu lloc ha entrat Míchel, veterà migcentre de 36 anys que ha pogut seguir sumant més minuts sobre la gespa. De banda local, Adrián ha estat el qui s'ha aixecat de la banqueta, després de sortir divendres d'una gastroenteritis aguda que l'ha privat de la titularitat, tot substiuint Diego Ribas, un dels clars protaginistes del partit. I segon, pels gols. Salvio, a centrada mil·limetrada de Gabi, fa a plaer el tercer roig-i-blanc, mentre que Piti, després de retallar la defensa local, provoca que Gabi obstaculitzi el seu xut i fer en pròpia el gol de l'honor del Rayo, oferint un retrat final que fidelitza amb més precisió el que ha estat la realitat del partit.

Fitxa del partit: Atlètic de Madrid - Rayo Vallecano

Estadi: Vicente Calderón
Atlètic de Madrid: Asenjo, Perea, Suarez, Reyes (Salvio, 70'), Koke (Pizzi, 45’), Falcao, Filipe, Miranda, Gabi, Domínguez, Diego Rivas (Adrián, 87').
Rayo Vallecano: Cobeño, Tito (Pacheco, 69'), Arribass, Casado, Jordi Figeras, Movilla (Míchel, 84'), Javi Fuego, Lass (Koke, 75'), Michu, Piti, Tamudo.
Gols: Gabi (1-0, 17’), Falcao (2-0, 73'), Salvio (3-0, 91'), Piti (3-1, 92').
Àrbitre: Clos Gómez (aragonès) ha amonestat Javi Fuego (59'); Lass (61’), Diego (68') i Figueras (77').

Comparteix i comenta

En portada