Això és una lliga!

Marc Vidal Ordeig - 05/12/2011, 14:59

Que en una jornada juguin primer contra segon i tercer contra quart en qualsevol lliga ja és complicat i és un plaer. Però que això passi dues vegades en 15 dies, és una bogeria. Una dolça bogeria. Una bogeria que només pot ser present en una lliga a tot Europa: la Bundesliga. Els déus la beneeixin!

Ribery va fer dos golets dissabte

El Bayern va decidir que era un bon dia per passar per sobre de qui fos i el Werder Bremen va tenir la mala sort de ser l'escollit per enfrontar-s'hi. I és que quan les dues estrelles d'un equip decideixen conjurar-se per guanyar, poc pot fer el rival; però si aquestes estrelles duen Ribery i Robben a l'esquena, encara s'hi pot fer menys, per molt que empatis el partit sobre el minut 50. Amb dos gols per cap van ajudar als de Heynckes a guanyar per 4-1 el Werder Bremen i tornar a la primera posició de la classificació.

Una primera posició que es van deixar perdre els dos borussies empatant a un en un partit del qual se n'esperava molt més. Potser la lesió de Marco Reus pel M'Gladbach hi va ajudar, o potser el fet que a tots dos equips els va fer vertigen ser líder en solitari, en van ser les causes. Poques jugades d'atac per dos equips que acostumen a ser molt ofensius i només dos gols, un de corner - el de Lewandowski pel Dortmund- i un de contraatac - el de Hanke pel Gladbach-. Ara tots dos són a un sol punt del Bayern de Munic. Fa un any el Dormunt ja era virtual guanyador, anem millorant!

Reus va haver de veure el partit des de la grada

Per darrere, tot i que no gaire lluny, a només dos punts, ve el Shalke 04 que sense fer soroll, sempre és a prop dels de dalt i estan esperant el seu moment. Els miners van guanyar a l'Augsburg per 3-1 amb gols dels ex madridistes Huntelaar i Raul. El Werder ha caigut al cinquè lloc i just al darrere hi té el Bayer Leverkusen de Podolski que va guanyar 2-0 al Hoffenheim. El Leverkusen ha fet un petit forat de 3 punts amb el setè lloc (que té l'Stuttgart) i potser ja tenim el primer tall per les posicions europees.

Per baix, res no ha canviat aquesta setmana tot i que està tan just com a dalt. El Kaiserlautern segueix en zona de play-off pel descens i Friburg i Augsburg continuen en zona de descens.

La Bundesliga fa anys que fa les coses bé i això es demostra amb els camps plens i amb constants canvis entres 4 o 5 equips a dalt. Això no passa enlloc més d'Europa. Tan de bo algú els copiï del tot!

 

Comparteix i comenta

En portada