Nadal s'exclou de la Davis 2012 després de l'èxit d'enguany

Guifré Jordan - 05/12/2011, 02:14

Juan Martín del Potro ha perdut els dos partits de la final de la Davis contra Espanya, però no ha estat lluny de l'heroïcitat després de mostrar-se molt competitiu. Rafael Nadal l'ha vençut al quart partit de l'eliminatòria i ha donat el punt determinant perquè el combinat capitanejat pel lleidatà Albert Costa sumi la cinquena 'enciamera'. Quatre hores vibrants, amb molta tensió i remuntada del manacorí han tancat una edició que deixa Argentina amb quatre finals i cap títol. La Copa Davis 2012 serà un món diferent pels vigents campions, que no comptaran ni amb Nadal ni amb Ferrer.

Rafael Nadal aconsegueix per primera vegada el punt decisiu en una final de la seva selecció

Els números 1 i 2 espanyol han assegurat que no participaran a les eliminatòries de l'any vinent de la competició reina per seleccions del tennis. Just després d'aconseguir la victòria a l'estadi de La Cartuja, a Sevilla, han afirmat que no serà prioritari per ells, tenint en compte que és un any olímpic. Tornar a aconseguir la glòria olímpica per Rafa, aquest cop a l'All England Club de Londres o optar-hi en el cas de Ferrer és el gran objectiu. A més, el calendari estarà més comprimit que de costum i els principals tornejos ATP ja seran difícils d'assumir pels tennistes ja serà difícil.

Un dels autodescartats per la Davis 2012, Rafael Nadal, ha donat el punt decisiu a la seva selecció després de derrotar el número 1 argentí, Juan Martin del Potro, després de perdre rotundament el primer set. Un partit amb molts nervis, canvis inesperats en el control del joc, jugadors impulsant la raqueta amb el cor, fases espectaculars i un públic que en ocasions semblava embogir han estat els arguments que molts han utilitzat per descriure la vetllada d'èpica.

El de Tandil ha començat sense notar les cinc hores de divendres -infructuoses per ell- contra David Ferrer, i amb cops molt plans tant de revés com de drive des del fons de la pista han destruït el servei del manacorí tres vegades al primer. Quan un altre break al primer joc del segon encenia totes les alarmes a la banqueta espanyola i enardia a un públic visitant que es comportava com si estigués a la Bombonera, Rafael Nadal ha començat a rodar-se. Era l'ambient ideal pel jugador, que ha igualat el marcador, i al 5-4 restant ha donat el cop de gràcia.

El tercer ha estat un tràmit pel balear, botxí d'un del Potro capcot, que veia les molèsties físiques incrementades de manera exponencial. Allò que abans havien estat 'winners', passaven a ser errors no forçats sense cap precisió, mentre que el Nadal tou del primer s'ha convertit en una bèstia que rugia a cada 'passing', que connectava drives tant potents que l'argentí es veia incapaç de retornar.

L'escenari s'ha repetit a l'inici del quart, amb un 2-0 inicial local. Sevilla ha donat per feta la victòria i la graderia, una festa ara espanyola, ho ha exterioritzat. 'Delpo', però, n'ha tingut prou amb dos míssils a la restada per tornar al partit, tornar el trencament, i fer dotar les boles de fúria de nou. L'onze del món ha apartat tots els mals, i amb una moral increïble ha arribat a dominar per 5-3. En detriment de l'espectacle, ha cedit un trencament, per la pressió, que ha barrat el pas al cinquè, cosa que ha impulsat l'hexacampió de Roland Garros.

Al tie-break, només hi ha hagut un home a la pista, Nadal, que s'ha multiplicat per unes desenes quan els seus companys de selecció s'han abraonat a ell. En un segon pla han quedat les llàgrimes d'un del Potro que no ha vist recompensat un nivell de joc difícil d'igualar i nou hores d'esforç contra el manacorí i Ferrer. Encara més a l'ombra queden els pensaments de Nalbandián, que després de perdre la seva tercera final de Copa Davis, probablement encara estigui pensant què hauria passat si ell hagués jugat el primer partit contra Nadal en lloc de Juan Mónaco.

 

Comparteix i comenta

En portada