Les joves perles també brillen a la Champions (4-0)

Àngel Bravo - 06/12/2011, 23:28

El planter més jove de la Masia ha anat el Camp Nou sense examens sobre la gespa però n'ha sortit amb matrícula d'honor. El Barça ha rematat el passi a vuitens de la Champions League i el lideratge de grup amb un equip filial entregat que ha passat per sobre d'un Bate Borisov pràcticament invisibilitzat. Gols de Sergi Roberto, Montoya i Pedro, i un Isac Cuenca senzillament espectacular han fet clamar l'afició culer fins al final i oblidar-se de l'absència dels titulars habituals.

Cuenca ha estat el millor del partit. Foto: Arxiu

Avui no hi havia cap dorsal blaugrana d'una xifra sobre el Camp Nou. Piqué, l'únic possible dels convocats, n'ha estat testimoni des de la banqueta. Fins i tot els germans Thiago Alcántara i Rafinha han compartit titularitat, quelcom no vist a Can Barça des dels de Boer. I és que avui, el Barça ha ensenyat el tresor més jove de la pedrera per demostrar que aquest equip, més que un grup de jugadors, és un estil que no entén d'edats.

Des del primer minut s'ha pogut detectar qui era el dominador, i qui el dominat. Rafinha, després de protagonitzar una potent incursió per la banda dreta, ha provocat el primer córner del partit. Tots els blaugranes, però, han tingut temps suficient per ensenyar les seves millors dots, en una demostració de confiança desbordada que ha afavorit l'espectacle total. Dit això, el més prodigiós ha estat sens dubte el reusenc Isaac Cuenca, en un bon partit per veure's créixer, però que de tant créixer ha semblat un autèntic veterà, intervenint en les jugades de perill, provant el xut i, òbviament, ser decisiu en la golejada.

Les aproximacions del Bate, en contra, han estat molt tímides, i de les poques que s'han vist, no hi ha hagut suc a extreure gràcies als sis sentits de la defensa i del porter Pinto. El monòleg blaugrana, si bé podia haver-se traduit en gol des dels primers minuts, no ha transformat el marcador fins al 34', en una pilota caçada per Sergi Roberto en combinació amb Thiago i Pedro. Roberto, disfressat de Cesc apareixent des de la segona línia, ha col·locat amb l’interior dret l'esfèrica al fons de la xarxa, imparable pel porter Gutor.

La segona part no ha trigat a mostrar les primeres accions d'atac blaugrana i el ritme propi d’un equip amb esperit possessiu i sang golejadora. Així, als cinc minuts l'afició culer ha vist una filigrana de Pedro, després d'una magistral combinació amb Thiago i Sergi Roberto, que bé podria haver estat el segon del Barça. Fontàs, al cap de no-res, ha sentit el xiulet que anul·laria el seu gol per fora de joc, i Pedro, de nou, a la següent jugada ha provat una vaselina que ha detectat, atent, el porter de l'equip bielorús.

Després de tantes aproximacions, el Barça no podia admentre sols l'1-0, i a la darrera mitja hora de joc han arribat els tres gols blaugranes que tancarien la fase de grups amb justícia i acomiadant el Bate d'Europa. Montoya, a assistència de Cuenca, l'ha escolat des del lateral dret al 59' per fer el segon, i Pedro, de nou assistit per Cuenca, ha fet el tercer d'esperó al 63'. I si Cuenca, que tant el mereixia, no ha pogut fer el quart perquè el seu xut més destacat ha fregat l'escaire al 80', sí ha creat el penal que li ha fet Volodko, i que aprofitaria Pedro per segellar, al 87', el 4-0 definitiu al marcador.

El Barça del primer equip, vestit de paisà tret de Piqué, han vist des de la grada com els joves alumnes de la pedrera estan aprenent com ningú la lliçó i que, algun dia, seran ells els mestres.

Fitxa del partit
Estadi: Camp Nou
FCB: Pinto, Montoya, Bartra, Fontàs, Maxwell, Dos Santos (Muniesa), Pedro, Sergi Roberto (Riverola), Cuenca, Rafinha (Gerard Deulofeu) i T. Alcántara.
Bate Borisov: Gutor, Yurevich, Bordachev, Filipenko, Simic, Likhtarovich, Kontsevoi, Volodko, Renan Bressan, Pavlov, i Baga.
Gols: Sergi Roberto (1-0, 35'), Montoya (2-0, 59'), Pedro (3-0, 63'), Pedro (4-0, 87')
Àrbitre: William Collum, ha tret la groga a Yurevich (44’).

Comparteix i comenta

En portada