La nit dels desastres a Europa

Marc Fontrodona - 08/12/2011, 13:20

El Manchester United no seguirà entre els millors d'Europa després de llançar les seves opcions per la borda amb el Basilea; tampoc ho farà el City perquè a Vila-real no es obrar el miracle; i qui també es pot lamentar, és l'Ajax, que ho tenia tot fet i han quedat eliminats de manera molt estranya.

El Basilea va donar la gran sorpresa de la fase de grups traient de la lluita pel títol al Manchester United, que en tenia prou amb un empat per evitar la tercera eliminació en 17 anys. I tot es va espatllar en 10 minuts quan, en una jugada sense gaire perill, Vidic i Smalling van xocar deixant que Saqiri rematés; la primera la va treure De Gea, però Streller sí que la va fer arribar al fons de la xarxa. Després del descans, els Red Devils seguien sense reaccionar i una nova errada defensiva permetia a Alex Frei fer el segon en el 86. Bogeria a Suïssa. El gol final de Phil Jones no va servir de res, queia el primer dels gegants, un dels màxims favorits al títol.

El gol de Silva no classifica els citizens // Agències

Qui sí que va complir va ser el Manchester City. Havia de guanyar al Bayern (carregat de suplents) i ho va fer amb solvència per 2 a 0. Ara bé, necessitava que el Vila-real, que no havia puntuat en cap partit aquesta edició, ho fes amb el Nàpols. I no va poder ser. Per això, el líder intractable de la Premier veurà la fase final des de casa.

Més estrany és el cas de l'Ajax. Tenia la segona plaça gairebé assegurada perquè havia de perdre una diferència de 7 gols amb el Lyon. Doncs bé, no només va perdre el seu partit a casa amb el Madrid per 0 a 3 (amb 2 gols mal anul·lats), sinó que els francesos van imposar-se al Zagreb per 1 a 7 a domicili. Un partit que en el 41 perdien per 1 a 0 i al descans només s'empatava a 1. La segona part va ser un atac constant del Lyon on totes les ocasions acabaven en gol. I per si fos poc, amb una guinyada d'ull d'un defensa croat a Gomis després del cinquè gol. El partit portarà cua...

De la resta de partits, cal destacar que l'Inter va perdre a casa amb el CSKA per 1 a 2 (tot i que ja estava classificat); els russos passen a vuitens de final.

Els equips classificats pels vuitens de final són els següents:

Primers de grup: Bayern, Inter, Benfica, Madrid, Chelsea, Arsenal, Apoel, Barça

Segons de grup: Nàpols, CSKA, Basilea, Lyon, Leverkusen, Marsella, Zenit, Milan

Comparteix i comenta

En portada