La selecció espanyola, a tocar de la glòria (1-0)

Carlos Tost - 11/12/2011, 23:38

La selecció espanyola cau en la final del Champions Trophy (1-0) davant d’Austràlia, però torna a l’elit de l’hoquei mundial amb un torneig gairebé perfecte dels jugadors de Dani Martin.

Foto: FIH

No ha pogut ser. La selecció australiana ha superat per (1-0) la selecció espanyola, en la final disputada a Auckland (Nova Zelanda). Els jugadors de Dani Martin, després d’uns últims tornejos internacionals amb molts dubtes en el seu joc i resultats, han tornat a demostrar que Espanya continua sent un dels referents mundials de l’hoquei herba. En un partit marcat per la igualtat, un solitari gol d’Eddy Ockenden, ha donat a Austràlia, el seu quart Champions consecutiu. El jugador català, Santi Freixa ha estat escollit el millor jugador del torneig.

Ara Espanya afronta amb molt optimisme la següent prova internacional, que seran els propers Jocs Olímpics de Londres d’aquest estiu. Ens els propers dies, es podria fer oficial, si arriba la renuncia de la Federació Sud-africana, l’accés directe a la gran cita olímpica, sense passar pel Preolímpic.

Divisió d’Honor femenina: L’Egara lluitarà pel títol (1-1)

Egara i Club de Campo han empatat (1-1) en el partit més destacat de la penúltima jornada de la primera fase de competició. Les visitants s’han avançat en el minut 52 de partit, amb un gol de penal córner de Bárbara Malda, però les ratllades han empatat quatre minuts més tard amb un gol de penal strocke aconseguit per Maria Tost. Amb aquest resultat, l’equip del Pla del Bon Aire s’assegura la seva presencia amb les millors en la segona fase.

Qui ha donat un pas de gegant per estar entre les millors, és el CD Terrassa que ha superat per un contundent 7-0 la visita del Castelldefels, amb dos gols de Xantal Giné, de Raquel Huertas i de Silvia Muñoz, i un gol de Júlia Pons. Amb aquest resultat les terrassenques pugen de la setena a la quarta plaça a la classificació.

Atlètic i Polo han empatat (4-4), en un altre dels partits destacats de la jornada. Les barcelonines s’han avançat molt aviat amb gol de penal córner de Marta Prat. Ràpidament les locals han donat la volta al marcador amb dos gols d’Ana Belda. Tromp, al minut 21, ha tornat ha portar la igualtat al marcador. A cinc minuts pel descans, Núria Camón de penal stroke ha avançat de nou a les barcelonines, però Berta Bonastre sobre la botzina ha empatat a tres. Ja en la segona meitat, Paula Dabanch al 42, ha aconseguit el quart gol de les barcelonines, però Carlota Petchamé al 67, ha marcat l’empat definitiu. Amb aquest resultat, l’Atlètic tindrà que esperar una carambola en la darrera jornada per aconseguir estar amb les millors, mentre que el Polo es jugarà la classificació en la darrera jornada enfront del Junior.

Un Junior que ha caigut derrotat (2-1) al camp de la Reial Societat. I això que les catalanes s’han avançat al marcador en la primera part. Però finalment, les basques en una gran segona part, han donat la volta al marcador. Amb aquesta derrota les de Sant Cugat estan obligades a treure un bon resultat el proper diumenge al camp del Polo, i que la resta de resultats les acompanyin. De la resta de la jornada destaca l’empat (4-4) entre l’Alcalà i el SPV’51, i les taules (1-1) de Tenis i Ciutat de Les Palmes. El proper cap de setmana es disputarà la darrera jornada d’aquesta primera fase.

Classificació

1- Club de Campo                             18 p.

2- Reial Societat                                15 p.

3- Club Egara                                     14 p.

4- CD Terrassa                                   13 p.

5- RC Polo                                         13 p.

6- Alcalà                                            12 p.

7- Junior FC                                       11 p.

8- Atlètic de Terrassa                         10 p.

9- SPV’51                                            8 p.

10- RS Tenis                                        4 p.

11- Ciutat de Les Palmes                     2 p.

12- Castelldefels                                  0 p.

Comparteix i comenta

En portada