Panko i Baron desballesten la Penya a l'Olímpic (70-93)

Guifré Jordan - 11/12/2011, 15:15

Andy Panko i Jimmy Baron han sumat 54 punts per tombar amb facilitat la defensa de la Penya en la victòria més que contundent del Lagun Aro a l'Olímpic (70-93). El FIATC Mutua Joventut ha mostrat deficiències per moure la pilota, per anotar i sobretot per reaccionar en l'adversitat. A diferència d'altres enfrontaments, Obasohan no ha estat capaç d'impulsar l'equip. Báez, Trias i Jelínek tampoc han aixecat el vol i a falta de sis jornades per l'equador de la temporada, la Penya no té gairebé cap opció de ser a la Copa.

Andy Panko, amb 28 punts, ha estat el màxim anotador del partit

Un inici pobre dels locals ha donat la primera avantatge al Lagun Aro, que ha presentat un plantejament defensiu molt sòlid. La Penya s'ha vist obligada a esgotar possessions i Trias i Norel no feien mal a la cassoleta. El baix rendiment també s'ha evidenciat en defensa, i amb el 6-12 (m.6), Maldonado ha mogut banqueta. Báez, Williams i Obasohan han entrat però no han pogut posar fil a l'agulla. Panko ha continuat anotant sense oposició per part dels pivots verd-i-negres i ha acabat el primer quart amb 10 punts.

En el segon període i amb 11-18 al marcador, la intensitat ha crescut per les dues bandes. Jimmy Baron ha anotat dos triples que han posat el seu equip nou punts per sobre. La Penya, més encertada en atac, no s'ha despenjat del marcador gràcies a Obasohan, però tampoc reduïa distàncies. Baron anotava dos triples més (22-30, m.16), i per sort dels badalonins, la grada s'ha despertat i han arribat els punts dels interiors.

En un quart travat, amb moltes interrupcions a causa de la contundència eficient dels visitants, els tirs lliures han esborrat part de la diferència, que s'ha situat a quatre punts, però el triple des de 8 metres de Panko sobre la botzina deixava un 34-41 insuficient.

La Penya dels alts i baixos ha tornat al tercer quart, regalant cistelles a Betts i el perillós Baron. Obasohan, l'única referència ofensiva, ha fet aixecar l'Olímpic de nou amb un triple, deixant a l'equip a set (42-49), però no n'hi havia prou. Els donostiarres han trencat el partit aprofitant-se del col·lapse d'idees d'un Joventut gris, irreconeixible respecte la setmana passada. De la mà del base, Neto, que ha anotat nou punts en el període, i de Jimmy Baron, han trencat la ratlla dels deu punts. Albert Oliver ha intentat tirar del carro, però els companys no responien i l'enèsim triple de Baron al marge de la botzina ha posat el 50-67 al marcador gairebé definitiu.

Els dos primers minuts de l'últim quart han servit al Joventut per constatar que la victòria no estava a l'abast. Jelínek, fosc durant tota la temporada, ha provat de ser l'espurna de l'esperança, però avui no ha estat el seu dia. La facilitat per anotar des de totes les distàncies per part del Lagun Aro, sobretot dels interiors, ha acabat amb l'enfrontament abans d'hora (55-75, m.34). Les defenses han desaparegut, però tot i això la Penya no ha pogut ni maquillar el marcador: un Lagun Aro ja sense pressió ha continuat cosint a triples els locals, per acabar amb un 70-93 que gairebé esgota les opcions d'estar a la Copa del Rei.

Comparteix i comenta

En portada