Hivern calent per Barça, Espanyol i Madrid

Marc Fontrodona - 12/12/2011, 20:30

Ara que ja s'ha acabat la primera fase de la Champions League (amb les corresponents sorpreses), la millor competició de futbol del continent no torna fins a mitjans de febrer. No obstant això, els aficionats de Barça, Madrid i Espanyol no s'avorriran amb el calendari que els espera, amb molt per decidir en lliga i totes les rondes de la Copa del Rei per disputar.

El Barça va guanyar el Mundial el 2009 // Arxiu

En primer lloc, els culers buscaran proclamar-se campions del món aquesta setmana. Dijous, semifinals de la Copa Mundial de Clubs amb l'Al-Sadd de Qatar a les 11:30h. (hora catalana). Si guanyen, jugaran la final de diumenge amb el vencedor de l'altra semifinal, Kashiwa - Santos.

Mentre això passi, el Madrid visita el camp de la Ponferradina demà (20:00h.) en partit d'anada de la Copa del Rei. Al Barça, sense temps per descansar i abans que arribi el Nadal, rebrà la visita de L'Hospitalet al Camp Nou el dia 22 (a les 22h.) per intentar remuntar el 0 a 1 de l'anada (amb gol d'Iniesta) a la Feixa Llarga. La mateixa setmana, la Ponferradina farà el viatge a Madrid.

La diferència de categoria i d'equips fa que els màxims favorits siguin blaugranes i blancs. L'Espanyol, per la seva banda, se les veurà amb el Celta de Vigo, un rival un pèl més complicat però que tampoc hauria de suposar un problema pels de Pochettino. Passi qui passi en les tres eliminatòries, amb catalans i madrilenys com a "lògics" guanyadors, hi haurà sorteig per veure quins emparellaments tindran els vuitens de final (4 i 11 de gener); quarts (18 i 25); i semifinals (1 i 8 de febrer). És a dir, el 2012 començarà amb una forta traca de partits de Copa -setmana rere setmana- en els quals es decidiran els finalistes d'aquesta 109a. edició. El partit es disputaria el divendres 25 de maig, però si algun dels finalistes està disputant la final de la Champions, s'avançaria al diumenge 20. Es busca successor -o no- al Reial Madrid, vigent campió.

Sevilla, el partit més complicat dels blancs // Arxiu

Durant aquests 2 mesos sense la competició dels millors, la Lliga només descansarà per Nadal. De fet, mentre el Barça sigui al Japó, el Madrid es jugarà mantenir el liderat -o no- al Sánchez Pizjuán, un camp sempre complicat per l'ambient que s'hi respira i per l'entitat del club andalús. L'Espanyol, crescut després de golejar l'Atlètic, seguirà amb la caça de posicions europees contra un Sporting amb aires renovats després de guanyar al Rayo a domicili.

Després d'això, Nadal. Com ja és habitual, els equips de la lliga descansen per aquestes festes i no hi ha jornada, com sí que passa en altres països, on aprofiten per fer força partits.

En aquestes dates es disputarà el tradicional partit de la selecció catalana (30 de desembre) amb Tunísia com a rival. La no oficialitat de la selecció obliga als catalans a conformar-se amb aquest enfrontament un cop a l'any, amb fred i contra rivals de poca entitat. Aquest any, per sort, els millors jugadors catalans sí que hi seran.

Els catalans del Barça hi volen ser tots // Arxiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S'haurà d'esperar a després de Reis, per tant, per tornar a gaudir de l'emoció de la lliga. I quina millor manera de fer-ho que amb un derbi català a Cornellà-El Prat. Espanyol i Barça es veuran les cares el dia 7 o 8 de generper veure qui haurà digerit millor el tortell i els turrons. Espectacle garantit.

A derbi passat, el Barça rebrà el Betis a casa el cap de setmana del 14 de gener; després, tres desplaçaments complicats a Màlaga (21-22 de gener), Vila-real (28-29 de gener -inici de la segona volta "real" per la vaga-) i Osasuna (11-12 de febrer). Entremig, visita de la Reial Societat (4-5 de febrer) al coliseu blaugrana. I després, la Champions.

L'Espanyol buscarà assegurar els punts a casa // Arxiu

El Madrid començarà el 2012 rebent a casa el Granada (7-8 de gener), l'Athletic (21-22 de gener), el Saragossa (28-29 de gener) i el Llevant (11-12 de febrer). Les visites no són excessivament complicades, però no s'hi val a badar si no vol que li passi com a Santander o al camp del Llevant. Així, viatjaran a Mallorca (14-15 de gener) i Getafe (4-5 de febrer). I després, la Champions.

L'Espanyol farà bona l'expressió de la "cuesta de enero" si no es posa les piles per començar el 2012. La bona imatge oferta aquesta jornada s'hauria de repetir si no vol veure com perd punts en partits més que complicats. A més del derbi, els periquitos aniran al Sánchez Pizjuán (14-15 de gener), el Nuevo Los Cármenes (21-22 de gener) i San Mamés (4-5 de febrer). Mentrestant, haurà d'aprofitar els partits de casa amb el Mallorca (28-89 de gener) i el Saragossa (11-12 de febrer) per assegurar punts vitals.

 

Comparteix i comenta

En portada