L'Espanyol se suma a la festa (4-2)

Àngel Bravo - 12/12/2011, 00:19

El conjunt blanc-i-blau s'afegeix a l'eufòria catalana i aconsegueix la victòria en l'altre clàssic contra l'Atlètic de Madrid. Els de Gregorio Manzano poc han pogut fer per reduir la potència de l'Espanyol, habitual quan juguen a casa, amb un Verdú endollat que ha clavat dos gols en els primers deu minuts. Romaric i Sergio García han ampliat el marcador, mentre que els gols de Falcao i Turan han suavitzat la vergonya dels madrilenys.

Verdú ha estat l'home del partit. Foto: Arxiu

Un Espanyol-Atlètic de Madrid, per molt que els uns vagin desens i els altres vuitens, no es pot veure mai com un partit de mitja taula. I no sols pel seu paral·lelisme evident amb el gran clàssic d'ahir de primera divisió, sinó perquè és un partit que sempre ha ofert molts gols i espectacle. A Cornellà-El Prat, els periquitos s'han reivindicat com a animals de guerra, volant molt més amunt que els salts del tigre i de les possibilitats matalasseres, i obtenint tres punts d'or per invertir posicions i enfocar la mirada cap a Europa.

Un córner favorable a l'Atlètic de Madrid ja al primer minut, provocat per un xut de Falcao, ha promès intensitat sobre la gespa, almenys pel conjunt visitant, ansiós per trencar la mala ratxa de derrotes. Ràpidament, però, les tornes han canviat quan Verdú, després que Romaric interceptés una passada poc precisa del porter Curtois, ha engaltat l'esfèrica amb molta intenció des de fora de l'àrea i ha sorprès el porter belga. Un gol temprà molt a l'estil del que va fer ahir el Reial Madrid, pel seu origen en un error de porteria, que ha escalfat, en aquest cas, l'ambient del Cornellà-El Prat.

Joan Verdú, pletòric, no s'ha conformat però amb obrir el meló i, al cap de tres minuts, s'ha inventat una jugada individual passejant-se pel passadís central de l'ària madrilenya i reventant l'esfèrica per anotar el segon gol de la nit i el seu segon particular en la Lliga.

Els matalassers estaven consternats, però no adormits, i els intents d'equil·librar la situació s'han demostrat en ocasions com la de Falcao al 12': un xut a pilota parada des de la mitja lluna que ha fregat el travesser.

Ni tan sols corria el minut 21, el dels emotius apladiments en memòria de Jarque, quan Romaric s'ha volgut sumar a la festa i, després d'una espectacular paret amb Sergio García, no ha perdonat el 3-0.

La primera part ha ofert també el primer gol de l'Atlètic, que tot i més lent que els catalans no es pot dir que no ha intentat ficar-se al partit. L'autor ha estat, com no, el colombià Falcao, qui, atent a la centrada de Salvio, s'ha anticipat al porter Álvarez per tocar la pilota amb el cap el suficient per dur-la al fons de la xarxa.

Amb vista de la multitud d'anades i vingudes dels primers 45 minuts, la segona meitat no podia sinó oferir un espectacle similar. Sergio García ha rellevat Verdú en ganes per encarar Curtois, i als 5 minuts ha aconseguit fer l'ansiós quart de l'Espanyol superant la defensa després de certa fortuna amb els rebots. El català, per celebrar-lo, ha mostrat una samarreta on hi posava "Ánimo Suegro".

Mentre el Cornellà-El Prat ha esdevingut una sala de festa, a l'Atlètic li ha faltat agressivitat per esdevenir digne rival. El gol de Turan al 82', després de robar la pilota a la defensa i empalar-la amb gran col·locació cap a la porteria local, de res ha servit per fer callar els cants d'uns periquitos que han vist lluitar com mai el seu equip i han permès completar la felicitat catalana de la jornada.

 

Fitxa del partit

Estadi: Cornellà-El Prat

RCD Espanyol: Álvarez, Rodríguez, Galán, Moreno, Dídac, Forlín (Baena, 45'), Romaric, Thievy, Verdú, Fonte (C. Gómez, 62'), S. García (C. Alfonso, 29').

Atlètic de Madrid: Curtois, Perea, Miranda, Godín, Mario Suarez (Assunçao, 62'), Gabi, Salvio (Adrián, 45'), Diego, Turan (Koke, 37'), Filipe Luis, Falcao.

Gols: 4' Verdú (1-0), 7' Verdú (2-0), 19' Romaric (3-0), 31' Falcao (3-1), 90' Sergio García (4-1), 82' Turan (4-2).

Àrbitre: Paradas Romero. Grogues a Forlín (26'), Sergio García (39'), Baena (62'), Assunçao (65'), Perea (74'), Miranda (84') i Godín (89').

Comparteix i comenta

En portada