El Barça es passeja davant l'Al-Sadd i passa a la final (0-4)

Marcel Sanromà - 15/12/2011, 13:38

Caminant i sotsobrant, els blaugrana s'han desfet de l'Al-Sadd qatarià per 0-4 per passar a la final del Mundial de clubs i enfrontar-se diumenge al Santos de Neymar. Adriano ha fet el primer i el segon, Keita el tercer i Maxwell ha arrodonit una golejada plàcida. La mala, terrible, notícia del partit és la greu lesió de Villa, que podria ser baixa durant força mesos per culpa d'una fractura a la tíbia de la cama esquerra.

Messi no ha pogut mullar // Agències

Partit plàcid pel Barça. La mar no ha arribat a marejada i l'Al-Sadd no ha estat rival en cap moment per als blaugranes. De fet, només ha xutat un cop contra la porteria de Valdés, al descompte del primer temps. Adriano obria la llauna al minut 24 en una greu errada del porter Saqr, que no encerta a rebutjar una mala cessió de Belhadj, i abans del descans el lateral brasiler corroborava la victòria culer amb un segon gol, de nou amb la col·laboració del porter de l'Al-Sadd, que no arribava a desviar el xut creuat d'Adriano, que anava ras i força centrat.

Minuts abans, però, Villa s'havia de retirar per donar entrada a Alexis després de lesionar-se de gravetat. Fractura de tíbia i l'asturià podria perdre's l'Eurocopa i, això segur, bona part del tram més important de la temporada blaugrana. El xilè no milloraria significativament el joc del Barça, però en tornar a la segona part, era objecte d'un penal força clar que l'àrbitre Aguilar, d'El Salvador, no trobava oportú assenyalar.

El joc es mantenia, com a la primera part, lent i ferragós, el Barça tocava, però a la línia de tres quarts i sense profunditat, com a les males èpoques de Rijkaard, però la dèbil defensa qatariana donava opcions de golejada, i així, en una descoordinació entre la línia de cinc de l'Al-Saad, Keita es trobava sol davant el porter i definia amb tranquil·litat per fer el 0-3 al minut 63.

Poc després, Alexis Sánchez, que havia substituït Villa a la primera part, també marxava tocat, amb unes molèsties musculars, i de seguida Pep Guardiola ha fet entrar Isaac Cuenca, que debutava així a la competició. El resultat semblava definitiu, però Maxwell, que havia sortir a la segona part per donar descans a Abidal, ha decidit animar-se i provar sort, i de nou l'error del porter ha permès que el 0-4 pugés al marcador.

Fitxa tècnica:

Al-Sadd: Saqr, Koni, Abdulmajed Ibrahim, Lee Jung-Soo, Belhadj, Mohammed Kasola, Abdulmajid Wesam, Albloushi Talal (Al Yazidi, '64), Kader Keita (Al Haydos, '85), Al Khalfan i Niang (Yusef Alí, '76).

FC Barcelona: Valdés, Adriano, Mascherano, Puyol, Abidal (Maxwell, '66), Keita, Iniesta, Thiago, Messi, Villa (Alexis, '36, Cuenca, '70) i Pedro.

Gols: 0-1 Adriano ('24), aprofitant una errada defensiva. 0-2 Adriano ('41), de xut ras i creuat. 0-3 Keita ('63), des de l'àrea petita. 0-4 Maxwell ('81), de xut creuat.

Arbitratge: Joel Aguilar (El Salvador), ha amonestat els locals Mohammed Kasola i Abdulmajed Ibrahim.

Comparteix i comenta

En portada