Barça - Leverkusen als vuitens de final de la Champions

Marc Fontrodona - 16/12/2011, 12:42

Aquest matí s'ha celebrat el sorteig de la Champions League a Nyon, Suïssa. Amb l'absència destacada dels Manchesters, els emparellaments més destacats han estat el Chelsea-Nàpols i l'Arsenal-Milan. El Barça s'enfrontarà al Bayer Leverkusen i el Madrid al CSKA de Moscou.

Derdiyok és l'arma més perillosa dels alemanys // Arxiu

Pep Guardiola no volia haver de viatjar a Rússia al febrer i tindrà el què volia: el Leverkusen serà el rival del Barça. L'equip alemany és un os dur, però el viatge no és tan lluny i no té la potència del Nàpols o el Milan (els 2 millors segons de grup). El vigent campió, per tant, se les veurà amb un equip que ve de ser subcampió a la Bundesliga, que ha deixat fora el València i que té en Derdiyok (1'91m.), el seu jugador més perillós. L'anada, el 14 de febrer, la tornada, el 7 de març.

El Reial Madrid tampoc ha tingut especial mala sort i s'enfrontarà al CSKA de Moscou. Ara bé, el viatge a Rússia en ple febrer, segur que no era el què haguessin escollit. Els madridistes buscaran l'assalt a la Champions contra un equip que té en Doumbia i Vagner Love (la dupla atacant), els homes més perillosos i que també és subcampió de la seva lliga, la russa.

A banda de Barça i Madrid, hi ha dues eliminatòries més que interessants. La primera la jugaran Chelsea i Nàpols. Els londinencs es van classificar en l'última jornada i sempre els toquen rivals durs en aquests sorteigs. I sovint, se'n surten. En aquesta ocasió rebran un Nàpols que ha deixat fora el líder indiscutible de la Premier, el Manceshter City; i que té en Cavani el seu referent a dalt.

L'altra eliminatòria que fa patxoca és l'Arsenal - Milan. L'ex equip de Cesc Fàbregas jugarà contra el segon del grup del Barça. Van Persie contra Ibrahimovic; Walcott contra Boateng... Sobren les paraules per definir "LA" eliminatòria d'aquests vuitens.

La resta d'enfrontaments que ha deixat el sorteig són: el Bayern de Munic amfitrió contra el Basilea que ha deixat fora el Man U; el Zenit contra el Benfica; Marsella contra Inter; i Lió contra Apoel.

Els campions de grup jugaran a domicili el partit d'anada, que es jugarà els dies 14 o 15 de febrer i 21 o 22 del mateix mes. Les tornades, a casa dels primers de grup, seran el 6/7 o 13/14 de març. El mateix divendres dia 16, ja es farà el sorteig dels quarts de final d'una competició que aquest any tindrà la final al Fußball Arena München el 19 de maig.

Comparteix i comenta

En portada