El Girona agafa aire davant el Nàstic (3-2)

Eduard Corredor Cairó - 17/12/2011, 20:00

El Girona FC s'ha emportat l'últim derbi català d'aquest any. El partit de Montilivi ha tingut de tot; polèmica, entrades dures, emoció, patiment... i sobretot gols, molts gols. Els de Raúl Agné s'han quedat amb els 3 punts, que els dónen aire de cara a l'any que ve. El Nàstic ha mostrat les seves carències, i confirma que d'Alessandro haurà de treballar dur per salvar els tarragonins.

Benja ha fet una assistència i un gol / Arxiu

Primera part plena d'emoció

Els dos equips han surtit al camp amb la lliçó ben apresa, i des del primer minut han lluitat cada pilota. Ja en la primera jugada, els gironins han aconseguit obrir el marcador gràcies al banyolí Ferran Coromines. El gol ha estat fruit d'un magnífic canvi de joc de Rigo i una molt bona centrada de Benja. Amb aquest gol, el Girona es treia de sobre la pressió, i això s'ha notat durant la primera mitja hora de joc.

En els primers minuts s'han produït diverses arribades, tant a l'àrea gironina com a la tarragonina. Una de les més clares l'ha tingut Peragón, ex del Girona, pel Nàstic, però no ha encertat en la definició. Per la seva banda, el Girona també ha disposat de dues clares ocasions; en la primera Benja no ha pogut batre a Ruben Pérez en l'u contra u, i en la segona, la rematada de Migue l'ha desviat algú dins l'àrea tarragonina.

Un cop l'efecte del gol s'ha rebaixat, el Nàstic ha començat a apretar. Primer ha avisat Rodri amb un xut el pal, i finalment, al minut 41, Adrián Luna ha aconseguit empatar. El jugador cedit per l'Espanyol ha definit molt bé davant de Santamaria, després d'una molt bona assistència a l'espai de Peragón.

Segona part amb gols i patiment

La segona meitat ha tornat a començar molt bé pel Girona. Dani Nieto ha avisat amb una molt bona aproximació, i a la següent jugada, una centrada seva a originat el gol del Girona.

Quan semblava que tot tornava a estar de cara pels de Raúl Agné, una mala sortida de Santamaria ha permès a Longás fer l'empat. El porter gironí ha rebutjat molt malament una centrada des de l'esquerra, deixant la pilota a la frontal de l'àrea, que l'ha pogut aprofitar Longás. Tot i que la jugada l'ha propiciat un error del porter, cal destacar la gran definició del jugador del Nàstic.

Nieto avui ha sortit de titular / Arxiu

En aquest partit boig, quan més apretava el Nàstic, s'ha produït una falta a la mitja lluna de l'àrea tarragonina. La falta l'ha executat Jandro amb un magnífic xut per l'esquadra. En el minut 65, el Girona s'avançava per tercera vegada i aquesta vegada sí, havia de ser la definitiva.

A partir d'aquest moment, els de d'Alessandro s'han fet amb el control de la pilota, i el Girona s'ha tancat a radera tot esperant un contra-atac per sentenciar. El Girona s'ha defensat bé, però en les dues contres que ha creat, no ha estat encertat. Els de Tarragona, han disposat d'ocasions, la majoria a partir de centrades, però la defensa les ha anat refusant.

Finalment, el Girona s'ha fet amb la victòria. Els útlims minuts però ha patit, ja que ha vist com els tarragonins intentaven capgirar el marcador. A Montilivi, s'ha presenciat un molt bon partit.

El Girona més aprop de la salvació

Aquests 3 punts no serviran als de Raúl Agné per sortir de la zona de descens, però si que els apropa a la salvació. En canvi, el Nàstic es complica la situació. Els gironins passaran millors festes nadalenques que no pas els tarragonins.

FITXA TÈCNICA

Girona FC: Santamaria, Jose, Migue, Rigo, Juanlu, Tebar, Dorca, Garmendia (Jandro 52'), Dani Nieto (Luso 70'), Coro (Juncà 94') i Benja. Entrenats per Raúl Agné.

Nàstic de Tarragona: Ruben Pérez, Mingo (Raúl Fuster 24'), Rodri, Alex Ortiz, Sergio Juste, Mairata, Moran, Seoane (Longás 55'), Galindo, Peragón (Eloy Gila 71') i Luna. Entrenats per Jorge d'Alessandro.

Gols: 1-0 Coro a centrada de Benja (2'), 1-1 Adrián Luna després d'una bona passada a l'espai de Peragón (41'), 2-1 Benja a centrada de Dani Nieto (51'), 2-2 Longás amb un increïble xut des de la frontal, 3-2 Jandro de falta directa (64')

Àrbitre: Jorge Valdés Aller, del col·legi gallec, ha amonestat als locals Juanlu (8'), Garmendia (25'), Jose (56'), Nieto (69'), Rigo (87') i Jandro (91'); i als visitants Moran (23'), Rodri (66') i Raúl Fuster (69')

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Montilivi davant de  3.980 persones.

Comparteix i comenta

En portada