Monopoli mundial blaugrana (4-0)

Albert Bermúdez - 18/12/2011, 13:25

Avui només s'ha fet oficial que el Barça és el millor equip del món, però això no és res nou oficiosament. Des del primer a l'últim minut no hi ha hagut ni punt de comparació entre el campió mundial i l'aspirant, un Santos que ha quedat anulat i impotent davant l'omnipresent bany tàctic de Pep Guardiola.

El Barça, una pinya contra la baixa moral brasilera // Agències

Ja no hi ha paraules per aquest Barça. Novament un partit decisiu es tomba cap a la banda blaugrana per un mèrit de pissarra increible de Pep Guardiola. Posant per cas que en vint minuts han passat fins a quatre jugadors (Thiago, Iniesta, Cesc i Messi) per la posició d'extrem esquerre, el Barça ha desconcertat el Santos des del primer fins l'últim minut. "I have the ball, I pass the ball", que deia el mestre de la tàctica després de l'apabullant victòria a Madrid, i el cert és que gràcies a això, el Barça ha marejat el Santos fins a desesperar-lo. I tot això fins a trobar amb la clau, que avui ha arribat al quart d'hora de partit facilitat per una combinació entre Messi, Cesc i Xavi que ha culminat l'argentí amb una subtil vaselina després que el de Terrassa s'inventés una passada a l'espai després d'un control espectacular amb l'esperó.

Cristiano deu voler retirar-se de la classificació per no veure Xavi o Messi aixecar la pilota d'or, perquè, de ben segur, que s'ha demostrat que ell no ho farà. Xavi ha anotat el segon en una nova jugada genial que el cervell del Barça ha sabut rematar a contrapeu de l'estirada del porter. Entre el segon gol i el tercer han passat més de 20 minuts i més de 3 ocasions per consumar una golejada històrica. Però a un minut per al descans Cesc ha posat el partit l'etiqueta d'humiliació. Rafael ha hagut d'aturar fins a dos xuts abans que Cesc empenyés la pilota al fons de la porteria per tercera vegada.

Messi n'ha fet 2 // Agències

El bany tàctic ha estat espectacular, primera i segona part; dos xuts al pal, motius de pilota d'or i d'equip d'or, i un ja no sap quins adjectius utilitzar per no gastar-los. A més, en defensa el Barça ha estat impecable i, quan el Santos l'ha tinguda, Valdés ha estat atent per evitar el gol d'un honor que els brasilers no han tingut la sort de tenir. Entre tant, el quart gol de Messi, a poc pel final, posant la cirereta en una combinació amb Alves en què l'argentí ha trencat literalment el porter Rafael. I si alguna cosa manté aquest equip a la cresta de l'èxit, és que al minut 89 encara ho intentaven al 100% d'intensitat i lamentant els errors. Són genials. Genials i campions del món.

FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Piqué (Mascherano 68'), Puyol (Fontàs 84'), Abidal; Busquets, Xavi, Thiago (Pedro 78'); Iniesta, Cesc i Messi

Santos: Rafael, Danilo (Ganso 31'), Dracena, Bruno Rodrigo, Durval, Henrique, Arouca, Leo, Ganso (Ibson 82'), Neymar i Borges (Kardec 78').

Gols: 1-0 (16') Messi; 2-0 (23') Xavi; 3-0 (44') Cesc; 4-0 (83') Messi

Targetes: Amonestats Piqué i Mascherano pel Barça i Ganso i Dracena pel Santos

Comparteix i comenta

En portada