Bundesliga: tancat per vacances

Marc Vidal Ordeig - 19/12/2011, 17:00

S'acaba la primera volta a la lliga Alemanya i no hi tornarà a haver partits fins a finals de gener. El Bayern se'n va de vacances sent líder en solitari més gràcies als errors dels rivals que dels encerts propis. El Shalke 04 i el Borussia Monchengladbach són, de moment, les revelacions de la competició.

Un altre gol per Mario Gomez, el 16è.

Als bavaresos tant els és que Ribery s'autoexpulsi amb dues targetes en un minut i els deixi una hora amb un menys i amb 0-0 al marcador. Quan tens un equip tan superior i un davanter tan absolutament en forma com Mario Gómez (16 gols en 16 partits), ni que t'ho posin difícil perds. Són líders a la Bundesliga i tenen el camí fàcil per arribar a quarts de la Champions. Tornaran al gener en forma i amb ganes de tornar a ser grans. Només cal recordar que la final de la Champions es juga al seu estadi.

En segona posició hi ha el Borussia Dormunt que si no fos pel lamentable inici de temporada que van fer, ara serien líders. Fa 11 jornades que no perden, des de mitjans de setembre i han guanyat a l'Allianz Arena. Depenen d'ells mateixos per revalidar títol i el fet que ja estiguin eliminats d'Europa pot fer que, centrats en la competició domèstica, siguin el principal perill pel Bayern a l'hora d'aixecar la placa de campions.

Hattrick per rememorar vells temps

No és perquè sí que la premsa de Madrid demana que Raúl torni a la selecció espanyola. Hattrick del davanter espanyol que va ajudar a la maneta que el Shalke li va clavar al Werder i que el posa 3r, és a dir, en posicions directes de la propera Champions. Són la gran revelació juntament amb el M'Gladbach, que no ha acabat tan bé la primera volta però que pot veure com un èxit aclaparador el fet d'haver arribat a ser líders i ser, ara com ara, a sols 4 punts del Bayern. La mala ratxa ha coincidit amb la lesió de Reus. Es comenta que podria fitxar pels de Heynckes a l'estiu. Esperem que no.

En zona EL hi ha el Werder Bremen, que es dedica a ser apallissat per qualsevol equip que estigui per sobre seu a la classificació. També hi trobem al rival del Barça a vuitens: el Bayer Leverkusen que comença les vacances després de perdre 0-3 amb el Nuremberg que surt de la plaça de playoff per la permanència.

Una plaça que ara ocupa el Kaiserlautern per davant dels dos equips que fa mesos que viuen en el descens: Friburg i Augsburg.

Res d'això ja no canviarà fins el 20 de gener quan els camps alemanys es tornin a omplir fins la bandera per veure els partits. Tot és obert i gairebé tot és possible. Que passi ràpid aquest temps si us plau!

Comparteix i comenta

En portada