La USAP lidera el seu grup

Pol Camprubí i Pàmies - 19/12/2011, 01:36

La USAP de Perpinyà lidera el grup 4 de la lligueta de la primera fase de l’Amlin Cup (l’Europa League del rugby), després de quatre jornades disputades. L’equip de la Catalunya Nord s’ha situat líder després de les dues victòries aconseguides en les dues últimes jornades contra l’equip italià Cavalieri Prato, la Ventafocs del grup. Ara tocarà afrontar dos partits més complicats per aconseguir la classificació per la següent fase.

Henry Tuilagi, autor d'un assaig a Prato // Agències

Derrota a Gal·les

L’equip de rugby que més exporta els colors de Catalunya a nivell europeu, la USAP, es va situar aquest divendres líder del seu grup de l’Amlin Cup, igualat a 14 punts amb els anglesos d’Exeter Chiefs, amb tres victòries i una derrota. Després de la victòria inicial, precisament contra els anglesos, els homes de Jacques Delmas havien baixat una mica el nivell concedint una derrota contra l’equip gal·lès dels Newport Gwent Dragons a domicili. Els catalans van anar per darrere en tot moment, i no van tenir massa opcions de puntuar, el resultat final 23-13 va quedar maquillat per una marca a última hora de l’ala Adrien Plante.

Aprofitant contra Prato

Després d’aquesta derrota, però, la USAP ha aconseguit dues victòries contra Prato, l’equip més feble del grup que encara no ha sumat ni un punt; però no per això són menys importants o valuoses. Els italians podrien ser jutges del grup si aconsegueixen prendre punts a algun dels dos rivals que li queden a la USAP. Primer van jugar a Perpinyà, on els locals van imposar-se per un claríssim 54-20, que els permetia, a més, sumar un punt de bonus ofensiu. I la setmana següent, divendres passat, es van imposar al camp de l’equip italià per 13-30, un altre resultat força clar també, amb remuntada inclosa després d’un 6-0 incial.

Partits decisius

Aquestes dues victòries consecutives han servit per deixar l’equip en una molt bona posició per afrontar els dos últims enfrontaments de la fase de grups, que seran decisius. A mitjans de gener rebran la visita dels gal·lesos a l’Aimé Giralt. Els Dragons són l’únic equip que els ha vençut a Europa fins ara aquesta temporada i caldria assegurar la victòria a casa per anar amb certes garanties a jugar la última jornada a Exeter.

A França no tant bé com a Europa

En el Top14 (la lliga francesa) la USAP no va tan bé com en competició europea: els de Perpinyà són tercers per la cua amb 4 victòries i 8 derrotes, després de l'última patida a camp del Lyon per 19-12.

Comparteix i comenta

En portada