Informe Robinson sobre les Olimpíades de Barcelona'92

Marc Fontrodona - 22/12/2011, 10:52

Els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 van suposar un èxit per la ciutat i un avenç indescriptible. Per això, el prestigiós programa de televisió "Informe Robinson" ha decidit dedicar-li un programa. Diumenge, 20.45h, teniu una cita amb Canal+ per -20 anys després- seguir emocionant-vos amb el record d'aquells jocs que van canviar la història d'una ciutat i d'un país; d'aquells jocs que van deixar tants i tants moments pletòrics: Fermín Cacho, Dani Plaza, Epi, futbol, waterpolo, ciclisme, vela, tennis, decatló.

El documental detalla com es van aconseguir els Jocs Olímpics, un compromís que Joan Antoni Samaranch va assumir quan va accedir a la presidència del Comitè Olímpic Internacional l'any 1980. Els exalcaldes de Barcelona, Narcís Serra i Pasqual Maragall, i l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, relaten la unió que hi va haver a la societat política i civil per aconseguir aquella fita. Un fet que París, l'altra ciutat candidata, no tenia.

Els Jocs van transformar Barcelona. 'Informe Robinson' mostra l'evolució de l'estadi olímpic i els records que els esportistes guarden d'una Vila Olímpica que els donava molta llibertat per sortir de festa o anar a la platja que tenien reservada exclusivament per a ells. Vint anys després, aquells professionals de l'esport recorden amb emoció aquella fita del 1992 a la capital catalana.

No debades, els èxits esportius de l'equip espanyol complementen un reportatge que posa èmfasi en totes les modalitats esportives. Els èxits d'Espanya van arribar en vela, en gimnàstica rítmica, en boxa en waterpolo i també en futbol. La selecció espanyola, amb Josep Guardiola com un dels seus integrants, va aconseguir l'or al Camp Nou. El documental que emetrà Canal Plus reprodueix aquella final explicada amb la veu del futbolista Kiko Narváez, l'autor del gol de la victòria espanyola. Finalment, el Cobi, la mascota dels Jocs, també tindrà el seu moment per ser rememorat pels espectadors.

Comparteix i comenta

En portada