Ricky Rubio compleix el somni NBA

Marc Fontrodona - 27/12/2011, 11:11

Amb 14 anys debutava a la lliga ACB i amb els 21 fets fa poc ja ha complert el seu somni. Els 26 minuts que ha tingut avui contra Oklahoma City Thunder són dels que més recordarà de la seva vida. Ricky ha anat de menys a més, anotant 6 punts (2/3 en tirs de 2; 0/1 en tirs de 3; 2/2 en tirs lliures); repartint 6 assistències i capturant 4 rebots. Tot i això, el seu equip ha perdut contra l'equip de Kevin Durant, però és el menys important. Avui era el dia en què Ricky complia EL somni.

Ricky Rubio ja vesteix la samarreta dels Wolves de manera oficial // Agències

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YouTube Preview Image

El llarg -o no tant llarg- camí a l'NBA

Procedent del Masnou, el jove Ricard es convertia en el debutant més jove de l'ACB de la mà de la Penya (en un partit contra el Granada). Aquell dia va jugar 15 minuts, en els quals va fer 2 punts, va donar una assistència i va recuperar dues pilotes.

A partir d'aquí, els grans no trigarien en fixar-se en ell. Nominat al premi NEXT, que premia el millor esportista del futur, el 2008; l'any següent ja seria seleccionat com a cinquè en el Draft de l'NBA pels Minnesota Timberwolves.

YouTube Preview Image

Aquí començarien els problemes amb el club que l'havia donat a conèixer. Es negaven a baixar una clàusula de sortida (perquè el jugador marxés a l'NBA) que rondava els 6 milions i, entre demandes i acusacions, el jugador va acabar al Barça, històric rival dels verd-i-negres.

Aquest pas endavant li va donar l'experiència que li faltava per poder fer el salt a la lliga americana. Carregat de títols (tots els que es poden guanyar a Europa, inclosa l'Eurolliga) en els 2 anys que hi ha estat, Ricky creixia com a persona i com a jugador.

YouTube Preview Image

Al finalitzar les 2 temporades a les que s'havia compromès, anunciava la seva decisió de volar cap a Amèrica. Concretament el 17 de juny, el base del Masnou compareixia en roda de premsa per dir que marxava als Estats Units. Assegurava que complia "un somni", a pesar que se l'havia tractat tan bé que li havia "costat molt prendre la decisió final". Només una ombra planava sobre el seu futur: el temor al Locaut i que s'aturés la lliga.

L'estiu de Ricky

Ricky, en el seu III Campus // Ricky Rubio Campus

Havien passat 15 dies des que havia pres la decisió i s'anunciava el que ningú volia: tancament patronal a l'NBA. Quedaven moltes reunions per endavant per arreglar-ho però tenia mala pinta. Ricky ho vivia amb tranquil·litat. En el seu Twitter, parlava de platges, barbacoes, visites al Campus de Rudy, al seu... Entremig, rebia els elogis del mític Magic Johnson: "serà una gran incorporació pels TWolves".

A cavall entre Catalunya i els Estats Units passaria una bona part de l'estiu, entre aproximacions i trencaments de relacions de jugadors i propietaris. I l'Eurobasket, del qual en sortiria campió amb un treball defensiu impecable.

La preparació dels jugadors era complicada: els Gasol amb el Barça -com Calderón-; d'altres, jugant en equips europeus; el seu amic Rudy, al Madrid; i ell, entrenant com i on podia. I és que no es podien utilitzar els pavellons dels equips i la preparació anava a nivell individual...

Entre una cosa i l'altra, no havia perdut el contacte amb algunes amistats que va deixar aquí: Roger Grimau o Joe Ingles; a més de desitjar el millor a Marcelinho, que venia a substituir-lo al club culer; o demanar una estàtua de Navarro davant del Palau després de convertir-se en el màxim anotador de la història de l'Eurolliga. Als Estats Units, però en contacte constant amb Catalunya.

Regal de Nadal

Així va passar els dies fins que, el 26 de novembre, es va rebre la bona notícia:  hi haurà temporada NBA, comprimida i amb inici el dia de Nadal, com si d'un regal del Pare Noel es tractés. Ell ho rebia amb humor i il·lusió: "Ja puc trucar a la meva àvia i que es faci del Canal+? Encara que la dita diu: no diguis blat fins que és al sac i ben lligat, però..." Però res, estava al sac i ben lligat, com el seu somni.

Abans, tocaven un munt d'entrenaments de pretemporada amb el seu equip. Les ganes de començar, immenses, no les amagava: "He estat esperant molt de temps poder venir al Target Center". D'aquí ja passaria al penúltim graó de les escales que el portaven al punt més alt de la seva carrera: disputar el seu primer partit amb el nou equip i enlluernar a més d'un amb la seva capacitat per assistir als companys. La continuació de la història, el replà a dalt d'aquestes escales, és el principi de l'article (i d'una nova etapa prometedora pel jove jugador del Masnou).

YouTube Preview Image

 

 

Comparteix i comenta

En portada